Udlændinge svarede på spørgsmål om Inger Støjberg og Druk

5153 personer var onsdag tilmeldt indfødsretsprøven, hvor de svarede på spørgsmål om dansk kultur og historie.

Hvert år er der to muligheder for at deltage i indfødsretsprøven. Her er et billede af prøven fra november 2018. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvilken dansk film modtog i april en Oscar for Bedste Internationale Film, og hvad omhandler Folketingets tiltale i rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg?

Det var nogle af de spørgsmål, 5153 håbefulde udlændinge mødte til onsdagens indfødsretsprøve, der er er skridt på vejen mod et dansk statsborgerskab.

Det fremgår af prøven, som Udlændinge- og Integrationsministeriet har offentliggjort.

Det er blandt betingelserne for at få statsborgerskab, at ansøgerne har et kendskab til danske samfundsforhold og dansk kultur.

Selve prøven bestod af 40 spørgsmål. Disse skulle besvares inden for 45 minutter, og for at bestå skal man have mindst 32 rigtige svar.

Indfødsretsprøven bliver afholdt to gange årligt – i juni og november. Det sker på en lang række sprogcentre fordelt over hele landet.

I onsdagens udgave lagde 47 forskellige sprogcentre lokaler til.

Senest bestod knap 60 procent af ansøgerne, og gangen før var tallet knap 65 procent. Ansøgerne må dog have lidt tålmodighed, inden de får svar.

Sidste gang tog det omkring tre uger.

Deltagerne fik inden prøven mulighed for at forberede sig på prøven gennem læringsmateriale, der ligger til grund for udarbejdelsen af 35 ud af de 40 spørgsmål.

De sidste fem spørgsmål handler om aktuelle begivenheder, som har fundet sted inden for de seks måneder forud for prøven.

Onsdag skulle ansøgerne blandt andet svare på, hvad protestgruppen Men in Black flere gange har demonstreret mod.

Efter prøven vil der blive lavet en analyse af spørgsmålene og svarmulighederne for at sikre den samme sværhedsgrad hver gang.

Ud over indfødsretsprøven blev der onsdag også afholdt en medborgerskabsprøve.

Den er et skridt på vejen mod at opnå permanent opholdstilladelse.

Her skal man blot igennem 25 spørgsmål, hvoraf mindst 20 svar skal være rigtige. Denne prøve har ansøgerne 30 minutter til.

/ritzau/