Statsminister Mette Frederiksen: Vi ser på behovet for at stramme op på måden, danskerne mødes på

Mange trodser regeringens opfordring til ikke at på bar eller restaurant. Dette får nu statsminister Mette Frederiksen til at overveje yderligere indgreb i forhold til, hvad danskerne må og ikke må i by- og nattelivet.

»Jeg vil ikke afvise, at vi vil komme med yderligere anbefalinger eller indgreb,« varslede statsminister Mette Frederiksen på søndagens pressemøde i Statsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er danskere, som trodser regeringens opfordring om ikke at gå til fest, på bar eller på restaurant.

En række medier har været på rundtur i nattelivet og i større danske byer og har kunnet konstatere, at der stadig holdes åbent på mange barer, og at en række værtshuse fortsat er velbesøgte.

Dette kan underminere myndighedernes bestræbelser på at inddæmme udbredelsen af coronavirus, og det får statsminister Mette Frederiksen (S) til at overveje, om der skal yderligere stramninger til, for at sikre, at danskerne nu også holder sig hjemme.

»Vi har noteret os, at en række lande indfører restriktioner i forhold til måden, man mødes på. Det gælder for eksempel i Østrig, og vi ser noget tilsvarende i Frankrig, hvor der mig bekendt er et loft over antallet af personer, der må samles, på fem personer. Jeg vil ikke afvise, at vi vil komme med yderligere anbefalinger eller indgreb på området,« sagde Mette Frederiksen på søndagens pressemøde i Statsministeriet.

»Det er godt at komme ud og få luft, men det er vigtigt, at danskerne holder afstand og følger de anbefalinger, vi har lagt ud,« uddybede statsministeren.

De danske myndigheder har indført en række regler og anbefalinger, herunder at forsamlinger på flere end 100 personer er forbudt. Samtidig har regeringen opfordret til, at barer, cafeer og restauranter holder lukket, hvilket mange har efterlevet, mens andre fortsat holder åbent.

»Vi skal begrænse aktiviteterne i alle henseender. Både når det gælder rejseaktivitet og vores omgang med hinanden. Når det gælder lukningen af grænserne, er det en politisk beslutning, hvor vi ikke kunne vente på evidensbaseret viden, før vi traf beslutningen. Gjorde vi det, så risikerede vi at komme for sent,« forklarede Mette Frederiksen.