Næsten 1000 danskere er fortsat strandet i udlandet

988 danskere sidder fortsat fast i udlandet. Det er flere danskere i forhold til meldingerne for en uge siden.

Næsten 1000 danskere er fortsat strandet i udlandet. 23 af dem er strandet på et krydstogtskib. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Siden danskere blev bedt om at komme hjem fra udlandet på grund af coronakrisen, er det lykkedes Udenrigsministeriet at hente mange danskere, der har været strandet i udlandet, hjem.

Der er dog stadig knap 1000 danskere, som på den ene eller anden måde ikke kan komme hjem.

Det viser tal fra Udenrigsministeriets krisedatabase, som Ritzau tirsdag har fået tilsendt.

Over en tredjedel befinder sig i Pakistan og Indien, hvor der er registreret henholdsvis 253 og 137 personer på listen.

På et pressemøde 5. april oplyste direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen, at 1300 fra Danmark var strandet i udlandet. Det tal var 14. april reduceret med knap 500.

En uge senere har flere danskere altså bedt om hjælp til at komme hjem. Tirsdag står 988 personer registreret i krisedatabasen.

Der er også registreret 4918 lukkede sager.

Det dækker over danskere, som Udenrigsministeriet har hjulpet hjem, danskere, der selv er kommet hjem, eller danskere, som ikke længere har behov for Udenrigsministeriets assistance.

Landene, hvor der er strandede danskere i øjeblikket, tæller foruden Pakistan og Indien også Tyrkiet, Marokko, Irak, Filippinerne, Spanien, Gambia og Colombia.

Og 23 danskere er stadig strandet på krydstogtskibet Costa Deliziosa.

I slutningen af marts oplyste Udenrigsministeriet, at Costa Deliziosa med de 21 danskere befinder sig nord for Seychellerne med retning mod Suezkanalen. Herefter ville det sætte ruten mod Italien.

Danskerne skulle efter planen ankomme til Italien i dag (tirsdag), men det var usikkert til hvilken havn, lød det dengang.

Udenrigsministeriet har tidligere anvendt særfly for at hente strandede danskere hjem.

/ritzau/