Løkke føler sig »trist« over Paludans opstilling til Folketinget

Statsministeren vil bekæmpe »Stram Kurs«, siger han til DR-Nyheder.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen taler når ungdomspartierne, VU, DSU, KU, SFU, LAU, RU, DFU og AU afholder fakkeloptog efter terrorangreb har ramt Sri Lanka, på Kongens Nytorv i København onsdag den 24. april 2019.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

»Det er rigtig, rigtig trist.«

Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen til DR-Nyheder i en kommentar til, at Rasmus Paludan og Stram Kurs har samlet underskrifter nok til at bliver opstilllingsberettiget til Folketinget.

Opstillingen betyder, at Stram Kurs har en mulighed for at komme i Folketinget og at provokatøren Rasmus Paludan kan deltage i partilederrunder og andet på landsdækkende TV.

Statsministeren siger, at han vil »bekæmpe« partiet Stram Kurs i den valgkamp, der er på vej.

»Jeg føler mig lidt trist over det, hvis jeg skal være helt ærlig. Men man har jo lov at have de synspunkter, man har. Jeg vil bekæmpe dem,« siger han.

Før Paludan kan komme på stemmesedlen, skal hans indsamlede underskrifter dog godkendes i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Statsministeren har ifølge DR-Nyheder efter eget udsagn længe overvejet, hvordan og om han skulle tage stilling til Rasmus Paludan offentligt. Partilederen fra Stram Kurs har en dom for racisme.

Lars Løkke Rasmussen (V)

»Jeg har holdt mig tilbage, fordi jeg har vidst, at så snart man lod sig provokere, ville han få den opmærksomhed, han har søgt.«


»Jeg har holdt mig tilbage, fordi jeg har vidst, at så snart man lod sig provokere, ville han få den opmærksomhed, han har søgt,« siger Løkke Ramussen og tilføjer:

»Det er præcis det, der er sket. Det er desværre de mennesker på Nørrebro, der ikke bare ignorerede ham men kastede med sten og satte gaden i brand, der har givet ham den opmærksomhed, der gør, at han kan stille op til Folketinget. Det er rigtig, rigtig trist,« siger statsministeren til DR Nyheder.