Iron Maiden bekræftet til københavnsk musikfestival næste år

Næste år lægger Iron Maiden vejen forbi Copenhell. Det bliver anden gang, at bandet spiller på festivalen.

Til næste år får gæster på musikfestivalen Copenhell mulighed for at opleve bandet Iron Maiden. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til næste år får musikfestivalen Copenhell besøg af et af heavy metal-genrens helt tunge navne.

Bandet Iron Maiden genoptager nemlig i 2022 sin Legacy of the Beast-verdensturné, som blev sat på pause i 2020. Turneen kommer til at lægge vej forbi Danmark, hvor Iron Maiden vil spille på Copenhell 2022.

Det oplyser arrangøren bag musikfestivalen på Facebook.

Næste års optræden bliver den anden for Iron Maiden på Copenhell. Bandet optrådte også i 2014 på festivalen, der koncentrerer sig om metalmusik.

»Det er en kæmpestor fornøjelse for os at afsløre, at Iron Maiden vender tilbage til Copenhell til næste år,« skriver arrangøren i opslaget.

Iron Maiden skulle oprindeligt have spillet på Copenhell i 2020. Men udbruddet af coronavirus gjorde, at bandet måtte aflyse sine verdensturné, og Copenhell blev også selv nødt til at aflyse sin festival på grund af pandemien.

I øjeblikket forventer Copenhell at komme til at afholde sin festival i år. Den er sat til at vare fra 16. til 19. juni. Festivalen foregår på Refshaleøen, der ligger på Amager i København.

Iron Maiden blev dannet i 1975. Siden har de engelske artister i bandet gjort det verdenskendt med numre som »The Trooper«, Hallowed Be Thy Name« og »Run to the Hills«.

Seneste gang bandet spillede i Danmark var i 2018, hvor Iron Maiden besøgte Royal Arena på Amager.

/ritzau/