I dag bliver Årets dansker 2018 kåret

Torsdag eftermiddag findes vinderen af Berlingskes Årets dansker 2018. Prisen gives til en person, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem til gavn for andre.

I eftermiddag kåres Årets dansker 2018, og prisen går til en af de ti personer på billedet. Følg med på berlingske.dk fra omkring klokken 16.45. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt, Asger Ladefoged og Jakob Jørgensen (Ritzau/Scanpix)

Den ene gjorde kritikerne til skamme og fuldbyrdede karrieren med sin første Grand Slam-titel, den anden forvandlede et skrantende energiselskab til en sværvægter inden for vedvarende energi, og en tredje evner at gøre iværksætteri til en folkesag.

En rammer skarpt og uforudsigeligt med sin satire søndag efter søndag, en kæmper for piger og kvinders rettigheder på verdensplan, og en hjælper samfundets svageste, når velfærdsstaten ikke slår til.

En satsede det hele, fordi hun havde noget vigtigt at fortælle om fornedrelse og misbrug i en muslimsk kultur, og en har sat sig for at formidle verdens klimatilstand på en måde, så stoffet også kan forstås i den brede befolkning.

En forlod politik, men sætter fortsat et tydeligt præg på den politiske debat, og en taler højt og modigt om uretfærdighed og lovbrud, når alle andre tier.

Alle er de nominerede til Berlingskes pris som Årets dansker 2018

Det er femte gang, at prisen bliver uddelt, og den overrækkes til en person, som har gjort en forskel og sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem til gavn for andre.

Artiklen fortsætter under listen med nominerede

I 2017 vandt fodboldspiller Nadia Nadim prisen som Årets dansker, i 2016 var det EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager, i 2015 var det Dan Uzan, som blev dræbt under terrorangrebet i København, mens han stod vagt ved synagogen i Krystalgade, og i 2014 var det Selina Juul, der kæmper for at komme madspild til livs.

Årets dansker 2018 bliver kåret omkring klokken 16.45 i eftermiddag, og hele kåringen kan følges live på Berlingskes facebookside, ligesom berlingske.dk bliver opdateret, straks vinderen er kendt.