Glad borgmester: Nu bliver flygtningeøen Lindholm ikke til noget

Der står ikke et ord om det planlagte udrejsecenter på Lindholm i Socialdemokratiets aftale med Enhedslisten, SF og de Radikale, men borgmesteren i Vordingborg Kommune er overbevist om, at Lindholm nu kan bruges til andre formål, måske endda turisme.

BMINTERN - Udviste kriminelle udlændinge skal ud på Lindholm Ø. Lindholm Ø onsdag den 5. december 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

»Nu kan du roligt købe et hus hernede,« siger borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed (S).

Tanken om at gøre øen Lindholm til et udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge er ifølge borgmesteren stendød, da det nu står klart, at Socialdemokratiet er blevet enig med Enhedslisten, SF og de Radikale om betingelserne for socialdemokratisk mindretalsregering.

Partierne har forfattet et 18 sider langt dokument, og Lindholm er sådan set ikke nævnt med et ord. Men på side 16 står der:

»Udrejsecenter til udvisningsdømte. En ny regering vil arbejde for, at kriminelle udvisningsdømte udsendes af Danmark hurtigere end i dag. En ny regering vil iværksætte en undersøgelse af, hvor de bedst kan placeres, så længe de opholder sig i Danmark.«

Og det er rigeligt til at overbevise borgmesteren om, at flygtningeøen Lindholm ikke bliver til noget.

»En ansvarlig regering gør det, der står dér, og undersøger mulighederne, og så er jeg sikker på, at man lander på en løsning, der er til at betale, frem for den løsning, man opfandt i en sen nattetime i finanslovsforhandlingerne,« siger Mikael Smed.

»Hvis man undersøger mulighederne, er det simpelt hen utænkeligt, at man synes, at den bedste løsning er et center på øen Lindholm til 750 mio. kr., så jeg er glad,« siger borgmesteren.

Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed på havnen i Kalvehave nær Stege på Sydsjælland, torsdag den 6. december 2018. Fredag præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om at flytte udviste kriminelle fra Kærshovedgård til øen Lindholm ved Stege.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Han hæfter sig også ved, at de Radikales leder, Morten Østergaard, ifølge Ritzau gjorde det klart efter nattens aftale i rød blok, at et udrejsecenter på Lindholm er udelukket.

»Ud over teksten i dokumentet har jeg også bidt mærke i, at Morten Østergaard (R) direkte har sagt, at der ikke bliver en fangeø, så Lindholm-tanken er i hvert fald droppet,« siger borgmesteren, som sammen med den øvrige kommunalbestyrelse i Vordingborg har kæmpet for at gøre det klart for Folketingets politikere, hvor uhensigtsmæssigt det er at omdanne det tidligere forsøgscenter for sygdomme på Lindholm til et udrejsecenter.

»Nu kan vi så begynde at tænke over, hvad øen i stedet skal bruges til. Der er nogle tanker om at udlægge den til natur, men man kunne også forestille sig, at staten vil gå med til at sælge den, så man måske kan lave hotel derovre,« siger Mikael Smed.