Dronningen er ankommet til Færøerne efter udskydelse

Programmet for dronningens færøske besøg rykkes, da dårligt vejr forhindre hende i at ankomme til tiden.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dronning Margrethe er torsdag formiddag ankommet til Færøerne med fly, efter at hendes tur blev udskudt onsdag på grund af ustabile vejrforhold.

Det bekræfter kongehusets kommunikationsafdeling.

Af den grund har kongehuset været nødsaget til at ændre tidsplanen og programmet for hendes fire dage lange besøg.

Den officielle modtagelse af dronningen i den færøske hovedstad, Tórshavn, skulle have fundet sted torsdag formiddag, men udskydes til klokken 13 lokal tid.

Derudover har man valgt at erstatte de programpunkter, hvor Kongeskibet Dannebrog har været en del af ankomsten til forskellige dele af Færøerne, med kortegeankomster i stedet for.

Det skyldes, at skibet lørdag blev ramt af motorproblemer kort efter sin afgang mod Færøerne.

Skibet ligger således fortsat til observation i Flådestation Frederikshavn. Det forventes tidligst at kunne ankomme søndag, fastslog kommunikationsafdelingen onsdag.

Turen anslås at tage fire dage.

Søndag skulle der også have været en reception på skibet, men det bliver ikke til noget, da det fortsat er uvist, om skibet bliver klar til at sejle afsted.

På nuværende tidspunkt kan kongehuset ikke sige noget om, hvor lang tid det vil tage at få repareret Dannebrog, der hen mod slutningen af juli også står til at være en del af dronningens tur til Grønland.

I løbet af torsdag skal dronningen blandt andet besøge regeringsbygninger i den gamle bydel Tinganes i Tórshavn, og i de efterfølgende dage skal en række færøske kommuner besøges.

Turen til Færøerne og senere Grønland er en del af kongehusets sejlsæson, der efter planen også skal tage dronningen forbi de danske kommuner Thisted og Esbjerg.

Sejlsæsonen afsluttes ifølge kongehusets kalender med en til Fanø 1. september.

/ritzau/