Dokumentation: Her er den kinesiske ambassades krav

En karikaturtegning i Jyllands-Posten har fået Kina til at kræve en undskyldning fra avisen.

 
Kina raser over satiretegning fra Jyllands-Posten, som refererer til den frygtede coronavirus. Fold sammen
Læs mere

Kina kræver en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten efter en tegning af det kinesiske flag i mandagens avis.

Med henvisning til den dødelige coronavirus, der i skrivende stund har kostet 106 personer livet verden over, er det røde flags gule stjerner blevet erstattet af gule virusillustrationer i gårsdagens Jyllands-Posten.

Kina mener, at avisen har overtrådt »den etiske grænse for ytringsfrihed« med tegningen:

»Det nylige udbrud af coronavirus i Wuhan har kostet 81 dyrebare liv (mandag, red.) i Kina. Mens den kinesiske regering og folket gør alt, hvad de kan, for at bekæmpe sundhedskatastrofen, og det internationale samfund har udvist stor sympati og støtte, har Jyllands-Posten offentliggjort en »satiretegning« af Niels Bo Bojesen, som er en fornærmelse af Kina, og det sårer det kinesiske folks følelser. Uden sympati eller empati har den (Jyllands-Posten, red.) overtrådt den nedre grænse for det civiliserede samfund og den etiske grænse for ytringsfrihed og fornærmer den menneskelige samvittighed. Vi udtrykker stærk indignation og kræver, at Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen påtager sig skylden for deres fejltagelse og offentligt undskylder over for det kinesiske folk.« skriver den kinesiske ambassade i en pressemeddelelse.

Den dødelige coronavirus menes at være brudt ud i den kinesiske by Wuhan, og mens både infektionstallet og dødstallet er stigende, ser Verdenssundhedsorganisationen (WHO) med stor alvor på sagen.

Kinesiske myndigheder har opfordret alle, der mistænker, at de har symptomer, til at blive inden døre i mindst to uger.