Disse ministre skal sidde i de centrale regeringsudvalg

Mette Frederiksen har i dag offentliggjort sin nye socialdemokratiske regering. Udover fordelingen af ministerposter er også en liste over, hvem der skal sidde i de centrale regeringsudvalg.

Kommende statsminister Mette Frederiksen (S) kommer til at sidde i spidsen for tre af de i alt fire regeringsudvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Torsdag morgen kl. 9 offentliggjorde kommende statsminister Mette Frederiksen sin nye socialdemokratiske etpartiregering.

Det bliver en regering bestående af 20 ministre, hvoraf 18 er valgt ind i Folketinget, og to hentes ind udefra. Jeppe Kofod, der netop er blevet valgt til Europaparlamentet igen, skal hjem og være udenrigsminister, mens Joy Morgensen, der er borgmester i Roskilde Kommune, bliver kultur- og kirkeminister.

Udover fordelingen af ministerposter er det i dag også blevet offentliggjort, hvem af de nye ministre der skal sidde i de centrale regeringsudvalg, hvor de store beslutninger om regeringens politik træffes.

Her er listen:

Regeringens koordinationsudvalg: Statsminister Mette Frederiksen (formand), finansminister Nicolai Wammen, udenrigsminister Jeppe Kofod og justitsminister Nick Hækkerup.

Regeringens økonomiudvalg: Finansminister Nicolai Wammen (formand), social- og indenrigsminister Astrid Krag, skatteminister Morten Bødskov, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup.

Regeringens sikkerhedsudvalg: Statsminister Mette Frederiksen (formand), finansminister Nicolai Wammen, udenrigsminister Jeppe Kofod, justitsminister Nick Hækkerup og forsvarsminister Trine Bramsen.

Regeringens ansættelsesudvalg: Statsministeren Mette Frederiksen (formand) og finansminister Nicolai Wammen.

Flere har hæftet sig ved, at nye klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er blevet medlem af det magtfulde økonomiudvalg, der blandt andet behandler forslag til finanslove. Dermed kommer klimaet til at få en central rolle i udformningen af den kommende finanslov.