Danskerne står i timelange køer til lyntest: »Vi har rigtig travlt«

Frisører, massører og køreskoler kan i dag slå dørene op for deres kunder. Det sker dog med et krav om, at man kan fremvise en negativ coronatest, hvilket giver timelange køer foran testcentre flere steder i landet.

 
Genåbningen af Danmark er i gang. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark tager i dag endnu et skridt fremad på vejen mod genåbning, og det giver lange køer foran lyntestcentre landet over.

Flere udbydere af lyntest melder, at de har timelange køer. Det gælder blandt andet i Aalborg Lufthavn, hvor man skal stå tre timer i kø for at blive podet i næsen.

For københavnerne er ventetiden tilsyneladende en anelse kortere: Copenhagen Medical, der driver lyntestcentrene i Region Hovedstaden, fortæller, at deres ventetider her til morgen er mellem 30 minutter og en time.

»Vi har travlt alle steder, kan jeg se. Det vidste vi også godt, og det har vi også prøvet at forberede os på så godt som muligt,« lyder det fra Copenhagen Medicals presseansvarlige, Trine Baadsgaard.

Folk stimler sammen om testcentrene, da den dugfriske genåbning medfører et krav om test. Man skal således – via et coronapas – kunne vise, at man er færdigvaccineret eller er blevet testet negativ for coronavirus inden for 72 timer for at komme til eksempelvis frisør, massør eller tatovør, som efter flere måneders nedlukning kan slå dørene op i dag.

Copenhagen Medicals hjemmeside kan man løbende se, hvor lang ventetiden er ved de forskellige lyntestcentre. Ifølge Trine Baadsgaard skal man dog tage de oplyste tider med »et gran salt«, da der er en forsinkelse på tallene.

Hvis man vil undgå at ende i en kø foran et lyntestcenter, opfordrer Trine Baadsgaard til, at man søger mod de store testcentre som Forum og Fælledparken.

»Søg mod de store steder og prøv at fordele, hvornår man bliver testet, så alle ikke bliver testet inden og efter arbejde. Prøv at fordele det lidt over dagen – bliv testet i frokostpausen eller efter aftensmaden,« siger Trine Baadsgaard.

Mandagens kø foran Copenhagen Medicals testcenter i Fælledparken i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

»Kraftig opskalering«

Udsigten til genåbning gav også lange køer foran lyntestcentrene i går. I Odder uden for Aarhus var ventetiden på en lyntest i går to timer og 30 minutter.

Trine Baadsgaard fortæller, at testcentrene i hovedstaden også havde travlt i går. Biler holdt i kø helt ud på motorvejen for at komme til testcenteret i Bella Center.

Copenhagen Medicals har dog kaldt ekstra mandskab ind, som kan pode de mange københavnere for coronavirus, forsikrer Trine Baadsgaard:

»Vi plejer at have 700-800 mennesker på arbejde. I går og i dag har vi 1.200 mennesker. Det er en kraftig opskalering, som vi planlægger med hele denne uge.«