Danmark oplever største antal coronasmittede siden april

Det seneste døgn er 347 registreret smittede med coronavirus i Danmark. Det er det højeste siden 8. april.

(ARKIV) Læge ifører sig værnemidler og demonstrerer en podning i det nye podetelt på Rigshospitalet i København, torsdag den 2. april 2020.Lange ventetider på at få børn coronatestet gør, at mange forældre må blive hjemme fra job. Politisk flertal vil have staten til at kompensere dem økonomisk. Det skriver Ritzau, torsdag den 10. september 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Det seneste døgn er yderligere 347 registreret positive for coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) mandag.

Det er det højeste antal smittede siden 8. april. Dengang var der 408 registreret smittede hen over et døgn.

Det hører dog med, at langt flere nu testes for covid-19. Derfor opdages der givetvis flere tilfælde i dag end i foråret.

Mandag er det tredje dag i træk, at der er registreret over 300 nye smittetilfælde i Danmark.

Opgørelsen mandag viser også, at der i Danmark nu er blevet testet over to millioner personer.

På baggrund af det stigende smittetal har regeringen varslet om flere coronarestriktioner for at inddæmme smitten. Der er imidlertid endnu ikke nogen konkrete informationer om, hvad det vil indebære.

Antallet af indlagte er i løbet af det seneste døgn steget med tre til 50. Ud af de indlagte ligger fire på intensiv, hvor én er tilkoblet en respirator.

Der har været to yderligere coronarelaterede dødsfald. Dermed er det samlede antal døde med coronavirus siden virusset kom til Danmark i februar 633.

Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, mener, at tallet for nysmittede er for højt.

»Det er stabilt, men det er stabilt på et for højt niveau efter min opfattelse. Og nu begynder vi også at se, at antallet af indlæggelser langsomt stiger. Det kan gå meget hurtigt«, siger han.

Allan Randrup Thomsen forudser, at der snart kommer nye restriktioner. Han mener især, man bør slå ned på nattelivet.

»Jeg vil faktisk stille spørgsmål ved, om man overhovedet skal have barerne åbne.«

»Man kan også indskærpe, at folk skal sidde ned på restaurationer, og måske kan mundbind komme på tale. Det er ikke noget supervåben, men det kan godt give en ekstra lille effekt. Det kunne være på udvalgte steder som indkøbscentre og supermarkeder,« siger han.

238 er smittet med coronavirus i Københavns Kommune og 45 i Frederiksberg Kommune. Det gør dem til de to kommuner med flest nye smittede siden fredag.

/ritzau/