Banedanmark genåbner et spor over Storebælt klokken 10

Torsdagens morgentrafik på skinnerne er stadig kraftigt påvirket af onsdagens ulykke på Storebælt.

En ulykke på Storebæltsbroen onsdag kostede seks mennesker livet, da en trailer på en godsvogn tilsyneladende væltede ned i et modkørende passagertog. Ulykken betyder de eneste skinner, der forbinder Fyn og Sjælland er lukket klokken 10 torsdag. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag morgen er der stadig lukket for togtrafik over Storebæltsbroen. Banedanmark har torsdag morgen bekræftet over for DSB, at man forventer, at broen åbnes delvist for togtrafik klokken 10.

Banedanmark oplyser, at det kun er det ene spor over Storebæltsbroen, der bliver taget i brug klokken 10. Hvornår det andet spor bliver åbnet, afklares senere.

I første omgang betyder det, at InterCity-tog kan krydse Storebælt. Lyntog må vente til senere.

Omkring klokken 08.30 fortæller DSB på det sociale medie Twitter, at det første tog, der kommer til at krydse broen, bliver IC 833, der kørte fra Østerport klokken 08.20 og vil køre fra Korsør 09.57.

Fra den modsatte retning vil det første tog være IC 824, der kører fra Esbjerg 08.25 og fra Nyborg klokken 10.08.

Indtil klokken 10 er morgentrafikken på skinnerne stadig kraftigt påvirket af ulykken. Det fortalte DSBs informationschef, Tony Bispeskov, tidligere torsdag.

»Det betyder, at vi fortsætter med at køre togbusser mellem Korsør og Nyborg frem til klokken 10,« siger han.

»Det giver nogle forandringer for vores kunder, som skal passere Storebælt. I særdeleshed for vores InterCity- og InterCityLyn-tog. Der anbefaler vi, at vores kunder går ind på DSBs hjemmeside eller benytter Rejseplanen.«

Det kommer også til at have en påvirkning af kunder, der kører på Sjælland eller Fyn og i det sydlige Jylland. Her bliver de InterCity-tog, der normalt kører mellem Østerport og Esbjerg, nemlig aflyst.

Alle andre tog, der normalt krydser Storebæltsbroen, stopper i Korsør på sjællandssiden og på Fyn i enten Odense eller Nyborg.

»InterCitytog vender i Nyborg på Fyn-siden, og InterCityLyn-tog vender i Odense. På Sjælland vender alle tog i Korsør,« siger Tony Bispeskov.

»Grunden til, at det er anderledes på Fyn-siden, er, at der simpelthen ikke er plads til, at de alle kan vende i Nyborg.«

Han forventer, at DSB kan vende tilbage til normal køretid »relativt kort efter«, at Storebæltsbroen åbner.

/ritzau/