78-årig erkender: Lavede sømfælder for mountainbikere og hundeluftere

Aktive borgere og en »opmærksom« medarbejder fra Naturstyrelsen har været med til at opklare »Mysteriet i Kalkgraven«. 78-årig mand erkender at stå bag fælder og barrikader.

Midt- og Vestsjællands politi har nu opklaret en række mystiske hændelser, hvor en ældre mand lavede sømfælder for de færdende i Kalstrup Kalkgrav. Fold sammen
Læs mere
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem længere tid har Midt- og Vestsjællands Politi fået anmeldelser om pigtråd og wirer, der var spændt ud over cykelsporet i Karlstrup Kalkgrav ved Solrød.

Derudover fandt cyklister og hundeluftere også sømbrædder dækket af mos og blade, og barrikader af stenbunker, der dækkede stierne.

Men nu er der sket et gennembrud i sagen.

Flere cykler er punkteret, men der har indtil videre ikke været nogen anmeldelser, om personer der er kommet til skade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

For politiet har ved hjælp af aktive borgere og en »opmærksom medarbejder« fra Naturstyrelsen nu opklaret »Mysteriet i Kalkgraven«, som de skriver på Facebook.

Flere borgere havde nemlig bemærket en mand, som ofte påtalte andres færden i området og blandt andet påpegede mountainbikernes kørsel.

En medarbejder fra Naturstyrelsen kunne herefter fortælle politiet om mandens køretøj, og det førte til, at lokalbetjenten i Solrød gik ind i sagen og gennemførte en ransagning af mandens bopæl.

»Her fandt man flere af de særlige remedier, som var blevet brugt til at lave chikanerne med,« skriver politiet.

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 78-årige er efterfølgende blevet sigtet for fareforvoldelse og har under afhøringer med politiet erkendt, at det var ham, der lavede fælderne. Heldigvis har ingen af de anmeldelser, som Midt- og Vestsjællands politi har modtaget, handlet om personer, der er kommet til skade.

Konflikter mellem mountainbikere og andre skovgæster er dog ikke noget nyt fænomen. I flere nordsjællandske skove, har der også været utilfredshed med mountainbikerne, der ikke tager hensyn til ridende gæster, og det nye hit gravelbikes, der kan få cyklisterne op i høj fart på skovstierne.