Nominerede: Byens Bedste Restaurant

Byens Bedste 2022 er i luften. For 21. gang finder Berlingske det bedste, København byder sig til med lige nu. Der er 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede. Giv din stemme nu.

Det er nu du skal afgive din stemme i Byens bedste 2022. 15 kategorier disker op med alt det bedste København har at byde på. Nu er det din tur til at vælge dine favoritter, og du kan stemme i alle kategorier. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem skulle have troet, at København ville blive verdens bedste fine dining-by? Der er rigeligt at tage af, når det kommer til gourmetrestauranter i København – vi har nomineret en håndfuld af de nye og to af de helt store.

Læs om alle de nominerede herunder. I bunden af artiklen kan du også stemme i de 14 andre kategorier.

Geranium


Geranium Fold sammen
Læs mere
Foto: Claes Bech-Poulsen.

Ikke mindst siden Geranium i 2018 fik tre Michelin-stjerner, hobede signaturretter som knivmusling med spiselig skal og marmoreret kulmule toppet med kaviar og sprøde fiskeskæl sig op på menuen i en sådan grad, at den blev næsten statisk. Den forgangne vinter lukkede Rasmus Kofoed imidlertid restauranten ned i et par måneder for at åbne igen i februar med en helt ny menu. For første gang i Geraniums levetid.

Som noget nyt er kødet, der før kun spillede en mindre rolle på Geranium, nu faset helt ud. Stilen er imidlertid stadig den samme ultrapræcise og elegante med fokus på grønt og fisk/skaldyr krydret med Kofoeds signatururter i form af blandt andet citrontimian.

Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, København Ø.

Noma

Noma Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

Det kan godt være, at praktikanterne, som beskrevet i Financial Times, fryser om fingrene, når de plukker ænder udendørs, men Noma er her i sit 19. leveår stadig verdens mest indflydelsesrige restaurant. Chef og ejer René Redzepi har meldt ud, at den indeværende grøntsæson bliver den sidste Noma-sæson, som vi kender dem. I løbet af efteråret vil restauranten på volden poppe op et sted ude i verden, mens 2023 bliver det store jubilæumsår. Derefter reinkarnerer Noma i et regi, som vi stadig ikke ved noget om.

Noma fortsætter dermed kursen som en restaurant, der er i konstant bevægelse, modsat de klassiske trestjernede restauranter, der typisk bliver ved med at servere de samme signaturretter år efter år.

Noma
Refshalevej 96, 1432 København K.

Levi

Levi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

En fusion af italiensk og japansk mad – kan man det? Der er utvivlsomt kombinationer af de to køkkener, der ville føles som et spark i smagsløgene, men dem er Levys kok, Andrea Carducci, heldigvis gået i en stor bue udenom. Her parres arancini (friterede risottokugler) med stort held med wagyukød. Den rå tun serveres med bagna cauda (piemontesisk ansjossauce), mens de stegte japanske gyoza-dumplings er fyldt med italiensk salsicciapølse, rejer og fermenteret kål.

Levi er i det hele taget meget udansk. Det gælder bygningen på den gamle parkeringsplads i Ny Østergade tegnet af Praksis Arkitekter. Og det gælder ikke mindst designeren Johannes Torpes indretning af den store luftige spisesal med mørkegrønne sofaer, kromlamper og uovertruffen akustik.

Levi
Ny Østergade 24, København K.

Jatak

Jatak. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Jatak var formentlig det forgangne års mest hypede restaurantåbning i København. Det skyldes ikke mindst, at indehaveren, Jonathan Tams, tidligere arbejdsgiver, René Redzepi, skrev på Instagram: »This place is gonna go ballistic. You should book now …« ledsaget af en lille video af Jataks blævrende Hongkong-æggetærte. Derefter har det været nærmest umuligt at få bord på den lille restaurant, der kun har 24 pladser.

Hvad angår køkkenet, lader canadiskfødte Jonathan Tam, som har tilbragt de seneste 13 år i køkkenerne på Noma og Relæ, sig inspirere af sin kinesisk-vietnamesiske baggrund, der kombineres med de bedste nordiske råvarer: For eksempel Hindsholmgrisen, som serveres i et herligt svinegilde med blandt andet lap yuk, kinesisk lardo, marineret i tre måneder med soja og enebær, og char sui, kantonesisk barbecue. Til attraktionerne hører også youtiao, dybstegt kinesisk brød – lidt a la spansk churro – toppet med søpindsvin.

Jatak
Rantzausgade 39, København N

Holly

Holly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

»Olsen-drengene«, Kristian Willumsen og Jakob Blom, stod i 1990erne bag jetset-restauranter som Olsen, Bagatelle og Konrad. Nu er drengen genopstået fra de døde og har åbnet luksusbrasseriet Holly på ydre Vesterbrogade. Her er chik indretning og høj musik i højttalerne og ikke mindst et glimrende team bag gryderne: Anton Hedegaard og Eigil Bundsgaard Jensen, tidligere souschefer på henholdsvis Svinkløv Badehotel og Frederiksminde, og Karen Bech, som kommer fra Marchal.

Køkkenet er baseret på fisk, skaldyr og grønt, generelt nordisk råvarer i sæson, men man kan godt finde på, med stort held, at smide lidt fermenteret grøn chili og thaibasilikum på den rå, saltede kuller.

Holly
Vesterbrogade 149, København V.