Nominerede: Byens Bedste Musikoplevelse

Byens Bedste 2022 er i luften. For 21. gang finder Berlingske det bedste, København byder sig til med lige nu. Der er 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede. Giv din stemme nu.

 
Hvem skal løbe med priserne til Byens Bedste 2022? Video: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endelig, endelig, endelig. Efter to år i undtagelsestilstand spiller musikken igen for fuld styrke på byens mange spillesteder, natklubber og barer. Langt de fleste steder er kommet ud med skindet på næsen, og ikke nok med det, så har københavnerne fået en række nye steder, hvor de kan samles om musikken, her på den anden side af corona.

Læs om alle de nominerede herunder. I bunden af artiklen kan du også stemme i de 14 andre kategorier.

K.B. Hallen

K.B. Hallen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Troest.

Da K.B. Hallen i begyndelsen af 2019 endelig kunne genåbne, var der lagt op til et brag. Otte år var der gået, siden en ildebrand i 2011 raserede den berømte og berygtede sports- og musikhal på ydre Frederiksberg. Men få uger efter genåbningen ramte coronakrisen, og resten af historien kender vi godt.

Det seneste års tid er der dog endelig kommet gang i den nye hal. I 2021 primært med en stribe store danske koncerter, og her i 2022 er de internationale koncerter med navne som The War On Drugs og Khruangbin endelig også begyndt at fylde godt i programmet.

Som musikvenue er den nye K.B. Hallen i en helt anden klasse end den gamle. Lyden er rent faktisk god, ventilationen fungerer, facaden er smukkere end nogensinde før. Alle de gamle børnesygdomme er væk. Nu er det bare om at nyde musikken.

K.B. Hallen
Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg.

Syd For Solen

Syd for Solen i Søndermarken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkiv).

Med Syd For Solen har byen fået en ny stærk musikfestival med et skarpt blik for, hvad der rører sig i ind- og udland. Bag festivalen står det københavnske koncertagentur Smash! Bang! Pow! der over det seneste årti er vokset fra små indienavne til store koncerter med popstjerner som Ed Sheeran.

Syd For Solen er deres bud på en moderne musikfestival for det kræsne unge voksenpublikum i København. Første udgave af festivalen løb af stablen i juni 2022 over tre dage i Søndermarkens billedskønne omgivelser med en lang række kvalitetsnavne på programmet.

Musikken var god, det samme var maden. Og Søndermarken er ganske enkelt en fabelagtig ramme om en musikfestival. Vi håber, at det bliver en tilbagevendende tradition.

Syd for Solen
Søndermarken, Pile Allé 55, Frederiksberg

Bird

Bird. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men i et smalt lokale midt på Gammel Kongevej gemmer sig en af byens bedste musikoplevelser. Her ligger Bird. som både er en stilet cocktailbar og et mekka for vinyl-feinschmeckere.

Det er lidt som at træde ind på en über-cool bar i Tokyo. Hver aften sætter to vinylelskende DJs og selectors stemningen på de to pladespillere, der sender de analoge toner ud gennem et par håndbyggede hi-fi-højttalere fra københavnske Arda Audio.

Det musikalske dna er funderet i jazzens mangfoldighed, men er alligevel vildt varieret. Her trakteres med alt fra brasiliansk boogie og smooth yacht rock over fransk ye-ye til japansk citypop. Og alt mulig andet labert og jazzet nørderi, der får Birds udvalg af knivskarpe cocktails til at glide lige ned.

Bird
Gammel Kongevej 102, Frederiksberg

Musikhuset København

Musikhuset København. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Det er ikke hver dag, København får et nyt epicenter for akustisk musik. Ikke desto mindre er det visionen bag Musikhuset København, der har overtaget Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskabs palæ fra 1782, hvor Københavns Museum lå i mange år.

Her kan man i de højloftede herskabelige lokaler midt i byen opleve alt fra vokalensembler og klassisk kammermusik over eksperimenterende jazz til etnisk musik fra fjerne egne. Lyden af de uforstærkede stemmer og instrumenter får lov til at folde sig ud i optimale akustiske rammer med lokalernes naturlige rumklang som poetisk medspiller.

Selvom huset står overfor en større renovering, klinger musikken allerede smukt i det gamle palæ. En stor gave til byen. Og musikken.

Musikhuset København
Vesterbrogade 59, København V

Royal Arena

Royal Arena. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv).

Skal det være stort, skal det være Royal Arena. Multiarenaen i Ørestaden har på få år etableret sig som det store spillested, som København har savnet gennem mange år.

Selvom der er plads til 15.000 mennesker i arenaen, er det faktisk lykkedes at lave et relativt intimt spillested, der skaber en intens ramme om de store fælles koncertoplevelser. Om så det er med danske topnavne som The Minds Of 99 eller verdensstjerner som Harry Styles.

Når der er fuldt hus på både gulv og lægter, kan stemningen nå kogepunktet. Og under balladerne er der intet smukkere end synet af de tusindvis af svævende lysdioder fra publikums telefoner.

Royal Arena
Hannemanns Allé 18-20, København S