Nominerede: Byens bedste Burger

Byens Bedste 2022 er i luften. For 21. gang finder Berlingske det bedste, København byder sig til med lige nu. Der er 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede. Giv din stemme nu.

 
Hvem skal løbe med priserne til Byens Bedste 2022? Video: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du til små, feminine slidere med foie gras og brie, foretrækker du den klassiske håndholdte amerikaner fra Gasoline Grill, eller skal det være den nye next level-burger med 15-20 procent marv fra Dandelion? Det er tid til at vælge Byens Bedste burger.

Læs om alle de nominerede herunder. I bunden af artiklen kan du også stemme i de 14 andre kategorier.

Dandelion

Dandelion Burger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Dandelion Burger i Dronningens Tværgade er den nye dreng i klassen, som hurtigt har placeret sig helt oppe i toppen af det københavnske burgerhieraki. Den sjældent høje kvalitet skyldes ikke mindst, at man arbejder med hele økologiske dyr, som man selv skærer op i mindre stykker og hakker hver dag. Til sidst tilsættes burgerfarsen 15-20 procent marv, hvilket kan smages. Burgeren har en dyb, fræk smag og en uhørt saftighed. Den gule industriost er erstattet af en skive velmodnet, karakterfuld hvid cheddar, mens den hjemmerørte burgerrelish består af små tern af hjemmelavet pickles, urter, trøfler og mayo. De luftige briocheboller leveres af bageriet Buka.

Dandelion
Dronningens Tværgade 12, København K

Gasoline Grill

Gasoline Grill. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gasoline Grill.

Gasoline Grill, som startede gourmetburger-bølgen, er efterhånden særdeles veletableret med hele otte filialer placeret over hele byen fra det originale outlet i Landegreven over Tivoli til lufthavnen.

Det er stadig den originale burger, som trækker læsset på Gasoline Grill – også selv om den efterhånden er blevet suppleret med både kyllinge-, grønt og smørburgere. Burgeren er i realiteten ganske enkel, her er intet overflødigt dimseri eller pyntesyge. Det hele handler om gode ingredienser, ikke mindst det økologiske kød, som friskhakkes hver dag og sikrer en dejlig juicy burger. Og så er der er bollen, hvor en del af melet er udskiftet med kartoffel, som giver en mere svampet krumme.

Gasoline Grill
Landgreven 10, København K

Popl

Popl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

Nomas burger-popup efter første corona-lockdown trak rekordlange køer, så senere samme år (2020) åbnede man den permanente burgerbar Popl i Strandgade. Indretningen er noget mere gennemført, end man er vant til i burgeruniverset, ligesom der er fuld betjening ved bordene. Man kan købe forskellige sideretter som pomfritter, pickles og agurkesalat med koriander og sesam, men fokus er naturligvis på next level-burgerne, henholdsvis cheeseburgeren og veggieburgeren.

Kødet til cheeseburgeren kommer fra økologisk, fritgående kvæg i Nationalpark Vadehavet. Popl hakker dagligt farsen bestående af nakke, tværreb og nyrefedt og tilsætter fermenteret oksegarum. Veggieburgeren er en indonesisk tempeh af lys quinoa, stegt i røget vegansk smør og glaseret ind i hjemmelavede umamisaucer, blandt andet soja og garum.

Popl
Strandgade 108, 1401 København

Louis

Louis Burger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Adskillige hævder at have »opfundet« den oprindelige hamburger, men ifølge denne burgerjoint i Istedgade, var det den danske immigrant Louis Lassen, som serverede den første bøf i bolle i i New Haven i 1886. Hvorom alting er, så er Louis’ burger en af byens bedste køb. Ikke fordi den er så forfærdeligt stor, men den er billig, bare 59 kroner

Den flammegrillede bøf har masser af røgsmag og mere grønt fyld end vanligt. Her er både salat, rødløg, tomat, agurkesalat, cheddar og mayo, mens bollen er blød brioche.

Louis
Istedgade 42B, København V

Sliders

Sliders. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Sliders, som åbnede ved Dronning Louises Bro tilbage i 2014, er lidt af en veteran i Byens Bedste-afstemningen, som burgerbaren har vundet flere gange.

En slider er en miniburger, som er så lille, at et voksent menneske typisk skal have tre styk for at blive mæt. Sliders har normalt omkring ti forskellige små slidere på menuen, som man sampler, som var det en gourmet tastingmenu. For eksempel udstyrsstykket Triple Truffle Cheese, hvor den lille hakkedreng toppes med blåskimmelost, parmesan og brie, trøffelmayo samt hele tre forskellige slags svampe. Eller hvad med en Sloppy Mama, som er rødvinsbraiseret, pulled beef, toppet med bacon og syltet rødløg?

Sliders
Nørrebrogade 1, st., København N