Nominerede: Byens Bedste Bistro

Byens Bedste 2022 er i luften. For 21. gang finder Berlingske det bedste, København byder sig til med lige nu. Der er 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede. Giv din stemme nu.

 
Hvem skal løbe med priserne til Byens Bedste 2022? Video: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bistrobølgen nægter at lægge sig. Den københavnskes restaurantscenes mellemklasse udvikler sig konstant og tilbyder nu autentiske oplevelser fra Toscana og Provence og ikke mindst et vegansk alternativ.

Læs om alle de nominerede herunder. I bunden af artiklen kan du også stemme i de 14 andre kategorier.

Lamar

Slethvar på Restaurant Lamar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Hvorfor gå ned i Irma og handle, når man kan spise sin aftensmad så billigt på Lamar? Det seneste skud på stammen i Omar-gruppens lille imperium (som også tæller Safari på Nørrebro) giver rekordmeget valuta for pengene – otte serveringer står i fornuftige 385 kroner. Dertil kommer, at akustikken i de hyggelige lokaler på Gammel Kongevej bag Det ny Teater er god, og det samme gælder betjeningen.

Hvad angår selve køkkenet  surfer kokken ubesværet rundt mellem det klassiske franske, Ottolenghi-agtig mellemøstlig inspiration og rene freestyleanretninger som for eksempel oksetatar marineret i fiskesauce, soja og lime med rejechips og porreaske på toppen.

Lamar
Gammel Kongevej 27, København V

Circolo

Calamari grigliati, antipasto toscano, cacciucco, grillet slethvar og svinekotelet på Circolo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

Circolo er det seneste skud på stammen i Philip Skovgaards lille italienske restaurantimperium, som også tæller Mangia, Bevi Bevi og Bar la Una. Restauranten på Gammel Kongevej er ekstremt enkelt indrettet med store spejle for enderne af lokalet og gule gardiner fra gulv til loft, som giver en autentisk, old school italiensk stemning.

Køkkenet er skarpt fokuseret på Toscana, Skovgaard har således hentet fire kokke op fra Firenze til formålet. Blandt de lokale specialiteter finder man soppressata, den herlige toscanske sylte, her lavet på den gode Birthesminde-gris, crostini med fegatini, som er brødcroutoner toppet med en sauté af hønselever, og fiskesuppen cacciucco, der er Toscanas svar på bouillabaissen fra Provence.

Circolo
Gammel Kongevej 74D, Frederiksberg

Brasserie Prins

Cervelle – kalvehjerne med kapers og citron – på Brasserie Prins. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Brasserie Prins er trods titlen en vaskeægte fransk bistro med texanske Dave Harrison bag gryderne. Harrison er herhjemme kendt som den tidligere køkkenchef på Den Vandrette i Havnegade, men før tilbragte han en del år på bistroen Au Passage i Paris, hvorfra han har hentet inspirationen til Prinsens mad.

Kortet tæller klassikere som vol au vent og lapin a la moutarde. For de mere eventyrlystne er der mulighed for at bevæge sig ud i stegt kalvehjerne med citron og kapers eller en gang tête de veau, som er det ydre af kalvehovedet, der på klassisk vis serveres med sauce gribiche. Vinkortet er helliget naturvin.

Brasserie Prins
Gammel Kongevej 33B, København V.

Bistro Lupa

Bistro Lupa. Tagliatelle af selleri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Der er næppe nogen tvivl om, at vi kommer til at se mere plantebaseret mad på restaurantscenen i fremtiden. Foreløbig er The Ark Collection imidlertid stort set ene om at servere vegansk mad på gourmetniveau på den københavnske scene. Den lille kædes seneste skud på stammen er Bistro Lupa på Melchiors Plads på Østerbro – en bydel, som jo ellers ikke ligefrem er overbelastet af spændende restauranter i samme grad som Vesterbro og Nørrebro.

Lupa imponerer først og fremmest ved køkkenets kreativitet. Her får man grøntsager i nye konstellationer, man ikke havde drømt om før. Stedet dementerer til fulde fordommene om, at det veganske køkken kun er anæmisk »tøsemad«. På kortet er blandt andet en stodderagtig servering af dybstegt blå østershat southern style, som uomtvisteligt minder om kylling, med røget chipotlechilisauce til at dyppe i.

Bistro Lupa
Marstalsgade 8, København Ø

Silberbauers

Helstegt slethvar på Silberbauers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

Det provencalske køkken fejrede store triumfer herhjemme i 70erne og 80erne, men har siden været mere eller mindre glemt. Det gør Mathias Silberbauer noget ved. Kokken arbejdede efter endt læretid på nu hedengangne Relæ i en periode på restaurant Pure & V i Nice, som han var med til at skaffe en Michelin-stjerne. I fjor åbnede han så bistroen Silberbauers i Manfreds gamle lokaler i Jægersborggade, hvor kokken blandt andet serverer specialiteter som pissaladière, den provencalske pizza med løg og ansjoser, samt andre franske klassikere som vinbjergsnegle og citrontærte. Generelt er fokus i det spartansk indrettede lokale med rødternede duge rettet mod fisk og skaldyr, der serveres så enkelt som muligt til fornuftige priser.

Silberbauers
Jægersborggade 40, København N