Nominerede: Byens Bedste Bar

Byens Bedste 2022 er i luften. For 21. gang finder Berlingske det bedste, København byder sig til med lige nu. Der er 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede. Giv din stemme nu.

 
Hvem skal løbe med priserne til Byens Bedste 2022? Video: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye naturvinsbarer skyder op praktisk talt hver eneste måned i København, men det lader sig bestemt også gøre at få skænket et glas spændende håndværksøl eller en innovativ cocktail.

Læs om alle de nominerede herunder. I bunden af artiklen kan du også stemme i de 14 andre kategorier.

Propaganda

Vinbaren Propaganda. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Propaganda byder på den sjældent sete kombination af naturvin fra øverste hylde og koreansk køkken. Ricardo Marcon, som i forvejen driver Barabba i Store Kongensgade, står for vinen, som man selv kan hente i køleskabene i bottleshoppen i det tilstødende lokale. Man kan så enten vælge at købe flasken med hjem eller drikke den i baren for et tillæg på 100 kroner oveni hyldeprisen. Udvalget er stort og favner det meste, man kunne drømme om i denne kategori.

Youra Kim står for det uhyre velsmagende køkken, som kører med både chili- og umamipedalen i bund. Vin til chili er ikke nemt, men Marcon har knækket chilikoden: Løsningen hedder hvidvin med maceration (orangevin) lavet på aromatiske druetyper.

Propaganda
Vester Farimagsgade 2, København V

Bar‘Vin

Bar'vin i Skindergade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Bar’Vin er med sine ti år på bagen en af byens ældste vinbarer. Udvalget er seriøst stort, hvad enten man vælger en hel flaske fra den dybe kælder eller botaniserer i glaskortet, som tæller hele 54 åbne flasker. Bag ved disken finder man indehaveren Niels Thyge, som er en gammel mestersommelier med en fortid på blandt andet den nu hedengangne tostjernede restaurant Kommandanten. Thyge evner, som noget relativt sjældent på disse kanter, at favne både naturvinen og den mere konventionelle vinverden.

De gode glas suppleres med et gedigent bistrokøkken, som er leveringsdygtigt i alt fra barsnacks til en stor côte de boeuf.

Bar'Vin
Skindergade 3, København K

Nr. 30

Vinbaren Nr. 30 i Nansensgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Nr. 30, som ligger i en gammel slagterbutik i Nansensgade, er med sine bare 40 kvadratmeter en af byens mindste vinbarer. Vinkortet er dog tilsvarende stort, og så har stedet en fin udstilling. Møblementet er sammensat og lettere skramlet – man fornemmer, at prioriteten her er vin frem for moderne indretningsarkitektur. Priserne på vinkortet er fornuftige, og udvalget virkelig dejligt, hvis man kan lide naturvin, men kortet rummer også mere konventionelle vine.

Nr. 30s køkken er med tiden blevet bedre og bedre. Maden er moderne, let og sæsonbetonet og står uhyre skarpt, et godt stykke over hvad man normalt forventer sig af barmad.

Nr. 30
Nansensgade 30, København K

Balderdash

Balderdash. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Geoffrey Cailao åbnede Balderdash tilbage i 2014. Stedet er således et af de mere etablerede på byens cocktailbarscene. Lokalerne daterer sig tilbage til 1732 og emmer af historie. Det var blandt andet her på adressen, at protestsangeren Trille debuterede på det legendariske værtshus Kontoret i starten af 1960erne. Stedet har også et VIP-lokale og et knaldhyggeligt kælderlokale med fungerende pejs og intimt Bierstube-gefühl.

Servicen er i top, og husets cocktails er vilde og eksperimenterende, men altid velsmagende. Den klassiske whiskycocktail old fashioned infuseres for eksempel med røget marv, mens andre drinks serveres med revet, tørret dyrehjerte på toppen!

Balderdash
Valkendorfsgade 11, København K

Godt øl

Godt Øl i Knabrostræde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Der findes barer, som har flere end Godt Øls 12 haner med forskellige fadøl. Men til gengæld er de 12 bryg veludvalgte i en fin kombination af de sjoveste uden- og indenlandske håndværksbryggerier – inklusive samarbejdsbryg med Godt som partner. De 12 bryg fra fad er i øvrigt suppleret med et fint udvalg af såvel klassiske kvalitetsbryg som vilde unge fra flaske.

Gæsterne frekventerer dog også baren i kælderen på hjørnet af Knabrostræde og Snaregade i det inderste af middelalderbyen på grund af den hyggelige, huleagtige stemning. Musikken er dæmpet, og der er brætspil til låns. Indehaveren Lonnie Godt styrer selv den behagelige betjening, men den store appetit må man få stillet et andet sted, for her serveres kun nødder, flæskesvær og lignende snacks.

Godt Øl
Knabrostræde 25, kld., København K