I foreningen Arkitekturoprøret er de trætte af »firkantede kasser og kedelige huse«

Podcast – Byens Bedste: En nordisk forening mener, at arkitektstanden har svigtet ved på den ene side at ville dominere debatten og på den anden side ved ikke at sige fra og udøve selvkritik.

Marmormolen er et af de steder, som, Jep Loft fra Arkitekturoprøret mener, er blevet plastret til med »store, ensformige, kedelige kasser«.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nybyggeri i bybilledet kan altid sætte skub i en skoldhed debat. En debat, som foreningen Arkitekturoprøret ynder at deltage vedholdende i.

»Alt for meget nybyggeri yder ikke de danske byer retfærdighed,« lyder en af konklusionerne fra foreningen, ligesom den er træt af »firkantede kasser og kedelige huse«, som den mener kendetegner de fleste nye bygninger.

Ifølge foreningens formand, Jep Loft, burde byggebranchen for årtier siden selv have taget et opgør med »det fortvivlende, triste nybyggeri, som vi har set i snart 100 år«.

Jep Loft gæster »Byens bedste« i selskab med Berlingskes arkitekturredaktør, Holger Dahl. Holger Dahl anerkender ikke, at der eksisterer en folkelig modstand mod en »dum, indspist elite, som sidder i et elfenbenstårn og vil stoppe alt det her grimme hø ned i halsen på de stakkels almindelige mennesker«.

Men hvad er et godt bymiljø? Er der overhovedet et frit forbrugsvalg til at bo, hvor og hvordan man vil? Og hvem skal nybyggeri tilgodese?

Programmets vært er Aminata Amanda Corr – det er produceret af Josefine Maria Hansen.

Følg Byens Bedste på mobil

AOK anbefaler

»MeToo: Sexisme bag skærmen«

I en ny dokumentar på Discovery+ står en række nuværende og tidligere ansatte på TV 2 frem, og fortæller om deres oplevelser med sexisme gennem mere end 20 år på TV 2.

Berlingskes anmelder Jakob Steen Olsen giver dokumentaren fem stjerner, og understreger, at den i den grad var værd, at vente på.

»Spice Girls: How Girl Power Changed the World«

»Der skal lyde en stor anbefaling herfra. Især hvis du blot husker Spice Girls som et kulørt og ligegyldigt popfænomen,« skriver Berlingskes musikredaktør, Michael Charles Gaunt, om den nye Spice Girl-dokumentarserie fra BBC, som han giver fire stjerner.

Dokumentarserien viser de fem kvinders møde med tabloidpressen, kapitalisme, rygter og sexisme. Alle tre afsnit af »Spice Girls: How Girl Power Changed the World« kan streames på DR tv.