Højtbelagt, loppefund og klodens bedste service: Her er Byens Bedste lørdag

AOK
Byens Bedste

Københavnerne har stemt, og vinderne af Byens Bedste 2021 er fundet. Se her, hvor du sammensætter den optimale lørdag ude i byen, hvor programmet byder på steder, der alle netop er kåret som vindere. Hvad med en vinbar, hvor Søren Frank har oplevet den bedste service nogensinde?

Efter et år, hvor byen har ligget i dvale, er der nu fuld gang i København. Det betyder, at AOKs Byens Bedste er tilbage. I denne uge løftede vi sløret for alle vinderne, og her er din guide til at nå forbi nogle af de restauranter, museer og barer, der løb med en overbevisende sejr.

1

Loppemarked i ‘ukendt lomme’

Indled formiddagen i Københavns nye »landsby«, BaneGaarden. Den ligger i den sydlige ende af DSBs gamle rangerterræn omkring Otto Busses Gade på Vesterbro og fik prisen for Byens Bedste Byrum.

Her er alt fra gourmetrestauranter til bagekurser, modeopvisninger og naturvin, og i dag, lørdag, er der stort loppemarked fra klokken 11 til 16.

Om BaneGaarden skrev vores arkitekturanmelder, Holger Dahl, blandt andet, at: »lige når man gik og troede, at enhver tom kvadratmeter i byen var blevet udstyret med et madmarked og noget streetfood, opstod BaneGaarden og tog alle med storm. En ukendt lomme i byen, der faktisk tilbyder noget andet. Noget, den ikke havde før.«

Læs hele Holger Dahls anmeldelse her

2

Genopstået vinder

Frokosten indtages i København K på restauranten Palægade, der serverer smørrebrød i mange afskygninger.

»Frokostkortet er relativt klassisk, men tæller også innovative stykker som vegetarisk »fuglekvidder« lavet på selleri og grillet sild med æggecreme og nye ærter. Betjeningen ved frokostformand Gustav Vilholm og ølkortet er også helt i top,« skrev Berlingske-madanmelder Søren Frank i en anmeldelse af stedet for nylig.

Det har i særdeleshed været hårde tider for restaurant Palægade, der først nedbrændte og gik konkurs umiddelbart før første coronanedlukning i foråret 2020.

»Nu har Formel B-holdet, som står bag stedet, rejst sig af asken og står nu stærkere end nogensinde i en helt ny mandskabsopstilling,« tilføjer Søren Frank i sin nominering af stedet til Byens Bedste – der løb med prisen for bedste frokost.

Læs madredaktør Søren Franks anmeldelse af restauranten her.

3

Læs, læs, læs

Efter en omgang højt belagt, er det tid til nogle timer med masser af kultur. Vejen går først forbi litteraturbaren Brøg, hvor du kan få en god kop kaffe – og god vejledning til en kommende læseoplevelse.

Brøg vandt i kategorien Bedste Litteraturoplevelse og fik følgende ord med på vejen af Berlingskes litteraturredaktør, Søren Jacobsen Damm.

»Hos Brøg Litteraturbar sælger de velkurateret kvalitetslitteratur, og når du har fundet det, du skal bruge, kan du sætte dig ned i de hyggelige lokaler og spise en vellavet frokost, mens du bladrer i dine appetitlige nyerhvervelser.«

Og så er det for øvrigt et super hyggeligt sted.

Læs mere her.

 

4

Middag og teater i stjernearkitektur

Var dette en guide, der ville dække et par måneder ud i tiden, ville Byens Bedste Restaurant, Alchemist, naturligvis optræde her. Heldigvis er der mange andre gode bud, når sulten og tørsten skal slukkes.

Sæt aftenen af til at opleve det smukke Skuespilhuset, som løb med prisen Byens Bedste Scene. Netop nu er der mulighed for at se det anmelderroste stykke »Pride«, og der er i skrivende stund stadig billetter til aftenens forestilling.

Og ikke nok med det. Adam Aamann har overtaget driften af Skuespilhusets restaurant med udsigt over havnen. Under navnet Aamanns Replik serverer han masser af grønt, fisk og fugl tilberedt af råvarer i sæson fra lokale producenter. Det er desuden muligt at bestille en syvretters teatermenu.

Læs mere her.

5

God vin og klodens bedste service

Slut dagen af på Byens Bedste Bar, Bar Poldo, der udover at vinde prisen for nylig modtog lidt en stjerneregn fra Søren Frank. Om baren, som har italienske ejere, skrev han:

»Den lille kælderbeværtning har den bedste service, jeg endnu er stødt på herhjemme – faktisk noget af det bedste, jeg har oplevet på hele kloden. Alt kan lade sig gøre på Bar Poldo, der udmærker sig ved en meget urban pinagtig stemning, hvor et blandet klientel af tophuebærende hipsters og professionelle i jakkesæt mødes efter arbejde og tager et glas eller to i baren. Foruden imødekommende værter og fremragende service har Bar Poldo et glimrende køkken.«

Hvis der også skulle være plads til lidt natmad. Baren lukker klokken 01 om lørdagen.