Højtbelagt, loppefund og klodens bedste service: Her er Byens Bedste lørdag
AOK
Byens Bedste
Byens Bedste
SPONSOR
Der er indgået aftale om et annoncepartnerskab omkring dette indhold. Det betyder, at en annoncør kan optræde med logo, produkt og annoncer omkring indholdet. Berlingske Medias redaktioner er uafhængige, og annoncøren har ingen indflydelse på den redaktionelle produktion.
Københavnerne har stemt, og vinderne af Byens Bedste 2021 er fundet. Se her, hvor du sammensætter den optimale lørdag ude i byen, hvor programmet byder på steder, der alle netop er kåret som vindere. Hvad med en vinbar, hvor Søren Frank har oplevet den bedste service nogensinde?
Byens Bedste
SPONSOR
Der er indgået aftale om et annoncepartnerskab omkring dette indhold. Det betyder, at en annoncør kan optræde med logo, produkt og annoncer omkring indholdet. Berlingske Medias redaktioner er uafhængige, og annoncøren har ingen indflydelse på den redaktionelle produktion.
Efter et år, hvor byen har ligget i dvale, er der nu fuld gang i København. Det betyder, at AOKs Byens Bedste er tilbage. I denne uge løftede vi sløret for alle vinderne, og her er din guide til at nå forbi nogle af de restauranter, museer og barer, der løb med en overbevisende sejr.
1
Loppemarked i ‘ukendt lomme’
Indled formiddagen i Københavns nye »landsby«, BaneGaarden. Den ligger i den sydlige ende af DSBs gamle rangerterræn omkring Otto Busses Gade på Vesterbro og fik prisen for Byens Bedste Byrum.
Her er alt fra gourmetrestauranter til bagekurser, modeopvisninger og naturvin, og i dag, lørdag, er der stort loppemarked fra klokken 11 til 16.
Om BaneGaarden skrev vores arkitekturanmelder, Holger Dahl, blandt andet, at: »lige når man gik og troede, at enhver tom kvadratmeter i byen var blevet udstyret med et madmarked og noget streetfood, opstod BaneGaarden og tog alle med storm. En ukendt lomme i byen, der faktisk tilbyder noget andet. Noget, den ikke havde før.«
Frokosten indtages i København K på restauranten Palægade, der serverer smørrebrød i mange afskygninger.
»Frokostkortet er relativt klassisk, men tæller også innovative stykker som vegetarisk »fuglekvidder« lavet på selleri og grillet sild med æggecreme og nye ærter. Betjeningen ved frokostformand Gustav Vilholm og ølkortet er også helt i top,« skrev Berlingske-madanmelder Søren Frank i en anmeldelse af stedet for nylig.
Det har i særdeleshed været hårde tider for restaurant Palægade, der først nedbrændte og gik konkurs umiddelbart før første coronanedlukning i foråret 2020.
»Nu har Formel B-holdet, som står bag stedet, rejst sig af asken og står nu stærkere end nogensinde i en helt ny mandskabsopstilling,« tilføjer Søren Frank i sin nominering af stedet til Byens Bedste – der løb med prisen for bedste frokost.
Efter en omgang højt belagt, er det tid til nogle timer med masser af kultur. Vejen går først forbi litteraturbaren Brøg, hvor du kan få en god kop kaffe – og god vejledning til en kommende læseoplevelse.
»Hos Brøg Litteraturbar sælger de velkurateret kvalitetslitteratur, og når du har fundet det, du skal bruge, kan du sætte dig ned i de hyggelige lokaler og spise en vellavet frokost, mens du bladrer i dine appetitlige nyerhvervelser.«
Og ikke nok med det. Adam Aamann har overtaget driften af Skuespilhusets restaurant med udsigt over havnen. Under navnet Aamanns Replik serverer han masser af grønt, fisk og fugl tilberedt af råvarer i sæson fra lokale producenter. Det er desuden muligt at bestille en syvretters teatermenu.
»Den lille kælderbeværtning har den bedste service, jeg endnu er stødt på herhjemme – faktisk noget af det bedste, jeg har oplevet på hele kloden. Alt kan lade sig gøre på Bar Poldo, der udmærker sig ved en meget urban pinagtig stemning, hvor et blandet klientel af tophuebærende hipsters og professionelle i jakkesæt mødes efter arbejde og tager et glas eller to i baren. Foruden imødekommende værter og fremragende service har Bar Poldo et glimrende køkken.«
Hvis der også skulle være plads til lidt natmad. Baren lukker klokken 01 om lørdagen.