Guide: Her får du Byens Bedste Frokost 2019

Skulle det være et stykke højtbelagt smørrebrød? Her er vores bud på fem frokoststeder, der kan trække pausen i langdrag. Alle i denne guide var nomineret i Byens Bedste Frokost 2019.

Palægade top
Restaurant Palægade i indre København laver klassisk dansk smørrebrød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Frokostscenen i København blomstrer, og mange restauranter serverer frokost, som er værd at pjække et par timer for. Men hvor får man den bedste frokost i København?

Tårnet – Christiansborg

Tårnet øverst på Christiansborg er nok den eneste af landets restauranter, som ikke er placeret i en lufthavn, og hvor man alligevel skal gennem en sikkerhedskontrol. Tårnets lokaler ligner stort set ikke noget andet i kongeriget, og udsigten over Christiansborg Ridebane og videre ud over det vestlige København er mageløs. At man så oven i købet serverer snorlige og moderne smørrebrød fra allerøverste hylde, gør Tårnet til en must for alle smørrebrødselskere.

Restaurant Tårnet på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Restaurant Kronborg

Når smørrebrødet er mest klassisk, er det detaljerne, som tæller. Og netop detaljerne er i orden på Kronborgs kælder, hvad enten det handler om at stege en fiskefilet eller røre den bedste hjemmelavede mayonnaise. Her er alt knivskarpt eksekveret, tilsat en hyggelig atmosfære og så er priserne ganske fornuftige. Er man i markedet efter ærkekøbenhavnsk smørrebrød, er det svært at se, hvor det p.t. laves bedre, mente Berlingskes mangeårige madanmelder Søren Frank, da han anmeldte Kronborg i februar i år.

Restaurant Kronborg skuffer aldrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Palægade (Vinder af Byens Bedste Frokost 2019)

Da Restaurant Palægade åbnede, blev det i forvejen høje smørrebrødsniveau i København lige løftet endnu en tak – og standarden er ikke gået ned siden åbningen. Palægade skuffer aldrig. Det skinner igennem på tallerkenerne, at det blandt andet er de dygtige folk bag Michelin-restauranten Formel B, der trækker i trådene bag kulissen. Og som et ekstra plus har sommelier Simon Olesen udarbejdet et vinkort, der kan gå godt til det vidunderlige smørrebrød.

Restaurant Palægade i indre København laver klassisk dansk smørrebrød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Selma

Selma er spydspidsen inden for smørrebrødets nynordiske avantgarde. Kokken bag, Magnus Pettersson, er godt nok svensker, men han har lært sin smørrebrøds-ABC hos Aamann, og den generelle kvalitet skæmmes bestemt heller ikke af, at Mikkeller både er medejer og ølleverandør. På Selma er der fri leg med smørrebrødet, og selv om man møder alle de gammelkendte råvarer, er de altid serveret på nye og innovative måder, men altid med velsmag.

Foto: Thomas Lekfeldt.

Restaurant Koefoed

Koefoed i Landgreven er en af byens få erklærede bornholmske restauranter. Om aftenen mærker man ikke meget til dette, men til gengæld er klippeøidentiteten langt mere udtalt til frokost, hvor den står på smørrebrød anført af lokale klassikere som »Sol over Gudhjem«, christiansøsild og saltstegt sild samt selvfølgelig øl fra Svaneke Bryghus. Særligt Koefoeds saltstegte sild er i verdensklasse, mente Søren Frank efter at have besøgt stedet i februar i år.

Til frokost serveres der let moderniseret kvalitetssmørrebrød på Restaurant Koefoed. Fold sammen
Læs mere