Bølgen af vinbarer, som ikke mindst eksploderede oven på corona-nedlukningerne, bliver bare ved med at rulle. 

Hver måned har sin nye vinbarsåbning fra de dybt skramlede gør-det-selvbarer til de gennemdesignede steder i Indre By. Og det er skønt. 

Hvor er den bedste lige nu?

Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.

Læs om de fem nominerede her, og find de andre kategorier nederst i artiklen.

Niels Ahlmann Olesen/Berlingske

Bar Vitrine ligger midt i minefeltet i den nyopståede bermudatrekant mellem Restaurant Møntergade og vinbaren Apéro. Modsat de fleste vinbarer på broerne er interiøret ikke småskramlet. Niels Strøyer Christophersen, der er grundlægger af design- og livsstilsfirmaet FRAMA, har stået for det gennemførte minimalistiske design.

Restauratøren og sommelieren Riccardo Marcon, der i forvejen driver Barabba og Propaganda, har kurateret udvalget af hovedsageligt naturlig vin. Det elegante, indisk inspirerede køkken er i sikre hænder hos Dhriti Arora, som blandt andet har arbejdet fem år som kok på Noma.

Læs anmeldelse her.
Møntergade 5, 1116 København K

Linda Kastrup

Restaurationerne i Kødbyen er generelt hjemsøgt af en ganske forfærdelig akustik. Men sådan er det ikke på Bambi, som målt på ambiance er en af byens absolut bedste vinbarer: Stemningen er perfekt tilbagelænet og behagelig, og det samme er musikken og akustikken. 

Kortet med barmad, signeret kokken Merel Quint, består af rustikke tapasagtige retter fra det sydlige Middelhav, mens vinen hovedsageligt er af den »naturlige« slags.

Læs anmeldelse her.

Flæsketorvet 15, 1711 København V.

Nicoline Kjems-Krognos

Denne vinbar på Vesterbro er Pluto-Gorilla-kædens svar på billigbistro-bølgen. Man har skåret helt ind til benet for at kunne servere et glas vin til 50 kroner. Til gengæld kan der ikke bestilles bord, og drikkevarerne henter man selv i baren, mens køkkenet er begrænset til kolde snacks og retter samt et par enkelte varme muligheder.

Skal det være rigtigt sjovt, køber man en flaske på kortet, hvor det blandt andet er lykkes mig at finde en bourgogne fra den stærkt hypede kultproducent Charles Lachaux for bare 990 kroner.

Læs anmeldelse her. 

Sønder Boulevard 58, 1720 København V.

Mathias Svold

Rino VinoFino ligger oven på restaurant Bæst i Guldbergsgade. Det har den store fordel, at man – ud over fra en tavle på væggen – også kan vælge mad frit fra den glimrende restaurant i stueetagen.

Baren er hovedsageligt specialiseret i italiensk naturvin. Man finder dog også en række af de mest eftertragtede traditionelle producenter fra Barolo og det bedste fra det franske Jura-distrikt på flaske. 

Heldigvis findes en hylde med mere fornuftigt prissatte vine, som serveres på glas – vel og mærke ikke de små snoldede fingerbøl, man ofte finder på naturvinsbarer, men rigtig lækre velformede voksenglas af det fineste krystal.

Læs anmeldelse her. 

Guldbergsgade 29, 2200 København N.

Mathias Svold

Den officielle Danmarksmester i velsmag, kokken Rasmus Oubæk, der står bag blandt andet Maison og burgerkæden Jagger, chokerede alt og alle i fjor ved at åbne speakeasy-vinbaren Babel sammen med sommelieren Lau Christian Thorn.

Da baren åbnede, var køkkenet mellemøstligt, afsindigt velsmagende og fornuftigt prissat. Nu har Oubæk imidlertid skiftet gear og serverer thaimad.

Der er mange sjove vine på det velkuraterede vinkort, som ikke mindst er meget fornuftigt prissat.

Læs anmeldelse her. 

Nørrebrogade 56, 2200 København N.