Sandwichen er ikke ligefrem en ny opfindelse, og man har kunnet købe forskellige af slagsen i snart en menneskealder i København.

Men indtil for nylig var udvalget af kvalitet ret begrænset. Det har en håndfuld steder de seneste år lavet gevaldigt om på, og man har aldrig kunnet få bedre og mere velsmagende sandwiches i København end lige nu.

Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.

Læs om de fem nominerede her, og find de andre kategorier nederst i artiklen.

Mathias Svold

Abrikos har taget et par af de mest klassiske sandwichtyper og raffineret dem med gode, veltillavede råvarer og fnuglet, hjemmelavet toastbrød. 

Blandt andet laver de byens bedste æggesandwich, der bare gør alle gammeldags æggesandwiches til skamme, og skal det være ekstra lækkert, kan man smide en skefuld ørredrogn i sin æggesalat. 

Er du ikke til æg, kan du prøve deres sandwich med friteret kylling a la cordon bleu, den er virkelig vidunderlig – men ofte udsolgt, så vær vaks.

Nørregade 38, 1165 København K.

Asger Ladefoged

Mange sandwichaficionados sværger til Doomsday Deli som byens bedste sandwichbar, og det er svært ikke at være enig, når man først har været på besøg – særligt hvis man smager stedets bestseller »Beef & Pickle«. 

Det langtidsbraiserede oksebryst går nærmest denne sandwich til kongen over københavnske sandwiches. Kan du ikke få fingrene i den føromtalte, så prøv en af de andre, for de er alle fra øverste sandwichhylde.

Vi mangler stadig en Katz’s Delicatessen-agtig New York-deli i København, men Doomsday Delis sandwich smager af New York og af mer'.

Guldbergsgade 10, 2200 København N.

Linda Kastrup

Der er ofte en lang kø foran den superpopulære Helges Ost, der oprindeligt er en god gammeldags osteforretning, med alt hvad hjertet kan begære af lækre oste. Årsagen til de nu lange kører er stedets nyklassiske sandwich, der er sammensat af klassisk gode råvarer med italiensk tilsnit – blandt andet Omegn & Venners fremragende coppa og en virkelig god bolle. 

Skal det være ekstra lækkert, så overvej at få den lidt anonyme Gouda skiftet ud med Helges egen gode comté-ost. Sørg altid for at have god tid, for der er mange, der gerne vil spise denne lækre snack. 

Værnedamsvej 9, Frederiksberg C & Rosenvængets Allé 6, København Ø.

Mathias Svold

Nogle ville kalde Poulettes kyllingesandwich for en burger, men vi kalder den altså en sandwich – for vi mener, at en burger primært skal være med oksekød. 

Kyllingen vendes i pankorasp og drysses efter fritering med stedets hemmelige krydderimix, hvorefter den lægges i en ristet briochebolle sammen med cheddarost, icebergsalat, syltede agurker i topklasse og et skud japansk Kewpie-mayonnaise. Det holder. 

Lige præcis denne hapser er så god, at en af hovedpersonerne i hit-serien »The Bear« spiser et eksemplar på en tur til København. 

Møllegade 1, 2200 København N.

Asger Ladefoged

På Nørrebro er der åbnet en sandwichbiks af en type, man ellers har skullet over Atlanten for at finde. Her får man klassiske sandwiches som kendt fra New York – men med et tvist. Her kan man få en meatball sandwich med kødboller, tomatsauce, basilikumpesto og masser af ost. Det er fremragende. 

»Det er en perfekt sandwich og uden tvivl en af de bedste sandwicher, jeg nogensinde har smagt.« Sådan konkluderede anmelderen, og så er det bare om at smutte forbi Hero Deli og selv smage, om det mon kan passe. 

Nørrebrogade 200, 2200 København N.