Man skal ikke mange år tilbage, før størstedelen af pizzaerne i København primært bestod af det, der i folkemunde hed »tyrkiske lagkager«, som primært bestod af en lidt kedelig, bleg, fugtig pizzadej, fyldt til randen med ubestemmeligt, svuppende fyld i foruroligende mængder.
Det har heldigvis ændret sig radikalt, og i dag huser København flere af Europas bedste pizzabagerier, og der kommer hele tiden nye, gode steder til.
Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.
Læs om alle de nominerede her. Find de øvrige kategorier nederst i artiklen.

Den typiske pizza i Danmark er lavet efter et napolitansk forbillede med rund leopardplettet skorpe og en relativt blød bund. Hos Maupa kører man den romerske stil, hvor pizzaerne er helt tynde og sprøde i bunden. Det giver et mindre sandwichagtigt præg og et mere smagsintenst samspil mellem brød, sauce og topping. Er man til romersk pizza, vil det være svært at finde nogen, der laver den bedre – selv i Rom.
Victor Borges Pl. 12, 2100 København Ø.

Bæsts saftige, karakterfulde surdejsbund, lavet på økologisk mel fra Piemonte, hæves i to døgn og bages hårdt og kort i stenovnen, så de høje kanter opnår det klassiske, leopardplettede look.
Det, der adskiller Bæst fra byens andre toppizzeriaer, er dog, at praktisk taget alle toppings er hjemmelavede, og det kan man i den grad smage. Det er yderst lækre pizzaer, der serveres her.
Guldbergsgade 29, 2200 København N.

72 timer koldhæver Luca deres pizzadej, der bages i en trækulsfyret stenovn med et perfekt resultat til følge: Krummen er saftig, sej og karakterfuld. Kanterne er høje og leopardplettede af varmen, og bunden er tynd i midten af pizzaen. Sammen med Bæst optræder Luca på listen over Europas bedste pizzeriaer. Så det er klart også et sted, vi kan anbefale.
Gl. Strand 42, 1202 København K.

Surt er drevet af to italienske pizzaioli, som tidligere arbejdede på Bæst og selv har bygget stenovnen i Carlsbergbyen. Surt bruger hele fem forskellige slags mel (fra Sicilien og Piemonte) malet på stenmølle, og de hæver surdejen 30 timer før bagning. Resultatet er byens måske bedste pizzabund: Karakterfuld, velbagt med leopardpletter og hele svineriet – og ikke mindst super greasy på den fede måde, grundet et højt indhold af olie.
Bag Elefanterne 2, 1799 København V.

På Nørrebro finder man Diamond Slice. Som navnet antyder, bestiller du her store slices af pizza, og det er jo en fordel, for så kan du smage flere slags. Bundene er sprøde og ikke svampede. Da Søren Frank var forbi, kvitterede han med seks stjerner.
Her sidder du ikke en hel aften, men smutter ind og får et par slices. Her er vi i kategorien streetfood eller fastfood, men der er også små forretter på menuen. Pas dog på, man får alvorligt lyst til at bestille det hele.
Blågårdsgade 27, 2200 København N.