Vi guffer BMO og kager på livet løs i disse år. Og det skal være det allerbedste. 

Brød og kager når nye højder i København, og vi står gladeligt i kø for at få fingre i fastelavnsboller, surdejsbrød og toptunede croissanter. 

Men hvor finder man dem, der virkelig kan deres kram lige nu?

Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.

Læs om de fem nominerede her, og find de andre kategorier nederst i artiklen.

Mathias Svold

Så er det Juno igen! Og ja, Juno er ikke til at komme udenom, når vi taler superbe bagerier, da Juno var et af de første til at sætte helt nye standarder for brød og wienerbrød. Juno har før vundet Byens Bedste.

Håndværket er altid snorlige, og smagene er utroligt velafbalancerede på dette bageriernes svar på Noma. Skulle du være en af de sidste københavnere, der endnu ikke har smagt deres verdensberømte kardemommesnurre, så er det vist ved at være på tide, at du stiller dig i kø, for den er der altså stadig hver weekend. 

Juno er også blevet et stort hit blandt turister, der vil smage godt, dansk bagværk. Juno har også lanceret sin egen luksuriøse udgave af klassikeren Danish butter cookies, der kan købes på dåse.

Århusgade 48, 2100 København Ø.

Thomas Lekfeldt

En kringle til 300 kroner! Mange var ved at falde ned af stolen, da det kom frem, at Københavns Bageri solgte en hel kringle til 300 kroner. Men det er snart flere år siden, og den kringle er stadig alle pengene værd. Københavns Bageri har tidligere vundet Byens Bedste Bageri, og de er stadig lige fremragende.

Ud over verdens bedste kringle er alt andet hos Københavns Bageri i topklasse. Fantastiske råvarer og flotte smage.

Det gode bageri Benji på Fælledvej er i øvrigt en del af samme »kæde«. Københavns Bageri har fokus på klassisk dansk bagværk, men så er det også perfektioneret ned i mindste detalje med de allerbedste råvarer.

Flaskehalsen 22, 1778 København V.

Frederik Kongsgaard

Italiensk Chia Barla har en baggrund i Nomas »lillesøsterrestaurant« 108. Hun har evnet at kombinere sine klassiske italiensk smage med Københavns nyfundne tradition for sublimt bagværk. Det er der kommet mange vidunderlige ting ud af, blandt andet hvad man kunne mistænke for at være verdens bedste tebirkes. 

Det er virkelig en »next level tebirkes«. Bageriet er også en morgenmadscafé, der serverer lækre varme retter. Især en french toast med en skøn overflade, som en crème brûlée, er rigtig delikat. Bestemt et nyt favoritspot til morgenmad i København.

Nansensgade 64, 1366 København K.

Frederik Kongsgaard

Jato på Amager laver ikke bare en af landets bedste fastelavnsboller, men også vidunderligt brød og flotte, delikate kager. Fastelavnsbollen, som består af opretstående croissantdejsspiral med fyld af ribscreme og -syltetøj, er helt genial. Personligt er Søren Jacobsen Damm meget begejstret for stedets klassiske croissant, som han ikke har fået bedre i Paris, og den er der ellers stor kamp om at naile i København, og det er Jato i den grad lykkedes med.

Enlil Bageri i Lyngby og Ard Bakery på Frederiksberg har i øvrigt samme ejer, så her går du ikke galt i byen med kvaliteten, det kan vi skrive under på.

Amagerbrogade 232 A, 2300 København S.

Frederik Kongsgaard

Det lille Nørrebro-bageri er – selvfølgelig – 100 procent økologisk og fokuseret på at undgå madspild. Udvalget er både klassisk og moderne og går lige fra sprøde baguettes til bløde kardemommesnegle. Særligt gode er også stedets focacciabrød, der er toppede med lækkert og delikat fyld, så det udgør et lille måltid i sig selv. 

Rondos croissanter er også knasende sprøde og gode, og de i sig selv kandiderer til titlen som byens bedste croissant, hvis det altså havde sin egen kategori. Her går du ikke sulten hjem, og du kan sidde uden for butikken og nyde dit bagværk.

Sjællandsgade 7, 2200 København N.