Warnøe lægger bøvl og ballade bag sig – venturefond leverer et milliardresultat

Efter et år præget af trusler om retssager, politianmeldelse og beskyldninger om at bruge af virksomhedens penge til private formål, har den tidligere løve Peter Warnøe lagt krisen bag sig.

Peter Warnøe, partner i venturefonden Nordic Eye, er kommet godt ud af 2020 med et resultat på næsten en milliard kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han kom i voldsom modvind blandt partnere og samarbejdspartnere. Han blev truet med politiet og beskyldt for bedrageri. Og han blev anklaget for at bruge af firmaets kasse til private formål, mens forholdet til den tidligere ven, finansmanden Lars Tvede, røg ned under frysepunktet.

Men nu har det tidligere medlem af DR-programmet »Løvens Hule« Peter Warnøe lagt al bøvl og ballade bag sig og leverer et milliardresultat for venturefonden Nordic Eye for 2020.

2020 har på grund af coronakrisen været et vanskeligt år for flere af Nordic Eyes porteføljevirksomheder, men alligevel kommer venturefonden ud af året med et samlet afkast på næsten en milliard kroner Den samlede værdi af porteføljen af virksomheder er i slutningen af 2020 opgjort til over 1,8 milliarder kroner

»Vi er naturligvis meget tilfredse med resultatet og den samlede udvikling af værdien i vores portefølje,« udtaler Peter Warnøe i en pressemeddelelse.

Han er partner i og stifter af Nordic Eye og tror på, at den positive udvikling vil fortsætte i 2021.

Resultatet af Nordic Eyes investeringer er typisk opgjort på basis af seneste investeringsrunde, hvor investorer har købt aktier til en bestemt pris.

Det er en række af virksomhederne i Nordic Eyes portefølje på i alt 16, der har bidraget til det positive resultat. Især Bellabeat, der tilbyder teknologibaserede wellness-løsninger til kvinder, og fynske Blue Ocean Robotics. Alene Bellabeat, der har hovedkontor i San Francisco, har en markedsværd på en milliard dollar.

Resultatet på en rund milliard er baseret på udviklingen i de fem fonde, som er under management i Nordic Eye. Fond 1 blev etableret i 2017 og var fuldt investeret i 2019. Dertil kommer tre mindre såkaldte annexfonde, der blev etableret i 2020. Endelig bidrager den helt nye Fond 2, der blev etableret i efteråret 2020.

»Fond 2 er kommet rigtigt godt fra start, og vores mål er at rejse yderligere op til 50 millioner euro til fonden i løbet af 2021 fra både institutionelle og private investorer,« oplyser Peter Warnøe, som fortæller, at den nye Fond 2 ligesom Fond 1 skal investere i lovende vækstvirksomheder inden for teknologi og livsstil med den ene forskel, at Fond 2 vil kunne investere større beløb i de mest lovende virksomheder.