Ukraine-konflikt er med til at sende danske aktier i rødt

Geopolitisk usikkerhed er mandag middag med til at sende det danske C25-indeks ned med 3,5 procent.

arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEY DOLZHENKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske aktiemarked er mandag præget af store kursfald.

Omkring middagstid falder det ledende aktieindeks, C25, med 3,5 procent. Det er det hidtil største fald i 2022, hvis det holder dagen ud.

C25-indekset består af de 25 største aktier på den danske børs. Det vil sige, at det blandt andet består af aktierne i Mærsk og Novo Nordisk.

Ifølge MarketWire, det tidligere Ritzau Finans, er der flere årsager til det store fald.

Foruden den geopolitiske usikkerhed i konflikten mellem Ukraine og Rusland er frygt for inflation og stigende renter med til at skabe nervøsitet i et marked, hvor mange aktier var kommet højt op i forhold til indtjeningsudsigterne, skriver MarketWire.

Da C25-indekset tidligere mandag formiddag »blot« faldt 2,3 procent, var det ifølge finansmediet ensbetydende med, at den samlede børsværdi af de 25 aktier faldt med 78 milliarder kroner.

Det tal er altså siden tiltaget med flere milliarder, i takt med at C25-indekset har øget sit indeksfald op ad formiddagen.

Selvom mandagens foreløbige fald i C25-indekset stikker markant ud, så er det stadig et stykke fra det historisk største fald nogensinde for C25-indekset.

Det største fald på en dag var 12. marts 2020, hvor indekset dykkede otte procent. Det var på niveau med det, der blev set under finanskrisen.

Faldet kom, dagen efter at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af Danmark ned for at bremse coronasmitten.

/ritzau/