Ugens dilemma: Når mellemlederen flytter langt væk

Medarbejderne, kollegerne, chefen og alle samarbejdspartnere skal være klar til at træne i nye måder at samarbejde på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Shutterstock

Hanne er afdelingsleder for fire teamledere i en virksomhed i København. Én af dem, Frida, har besluttet sig for at flytte til Middelfart for at være tættere på sin familie. Frida er en rigtig dygtig leder, og hendes medarbejdere er glade for hende.

Frida har i forbindelse med flytningen bedt om at få to hjemmearbejdsdage om ugen, da transporttiden er lang. Hjemmearbejdsdage for teamledere blev af virksomheden afskaffet for et år siden, da både medarbejderne i de forskellige teams og kollegaer begyndte at klage over teamledernes fravær på kontoret.

Frida har givet udtryk for, at hun bliver nødt til at finde andet arbejde, hvis det ikke kan lade sig gøre. Men Hanne er naturligvis klar over risikoen for, at det kan danne præcedens, hvis hun giver Frida dispensation for reglerne. Hvis andre teamledere spørger om det samme, risikerer hun, at der igen vil opstå utilfredshed blandt medarbejdere og kollegaer.