Trods genåbning taber Tivoli tocifret millionbeløb

Lukkede restauranter og begrænsning på gæster til koncerter og forestillinger har kostet penge hos Tivoli.

Tivoli åbnede for gæster i slutningen af marts, men i løbet af foråret har forlystelsesparken ikke tjent penge - blandt andet grundet restriktioner. (Arkivfoto) Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom genåbningen tidligere i år har betydet flere gæster i Tivoli, taber forlystelsesparken stadig penge.

Tivoli kommer ud af andet kvartal med et minus på 11,9 millioner kroner. Det viser regnskabet for andet kvartal.

I samme periode i 2019, der er det seneste »normale år« at sammenligne med, havde Tivoli omvendt et overskud på 26,1 million kroner.

Administrerende direktør Susanne Mørch Koch siger, at coronarestriktioner har spillet kraftigt ind på det negative resultat.

»Tivolis aktiviteter har i første halvår været væsentligt påvirket af nedlukningen og de mange restriktioner, selv om den gradvise genåbning har medført flere gæster over sommeren end sidste år,« siger hun i regnskabet.

Tivoli skriver i regnskabet, at resultatet konkret er påvirket af perioder med lukkede restauranter, indendørs forlystelser og spillehaller.

Desuden har Tivoli været begrænset i at holde koncerter og forestillinger.

Der har i første halvdel af 2021 være knap en halv million gæster i Tivoli. Det er omkring en tredjedel af det normale i tiden før coronavirus.

Tivoli skriver i regnskabet, at der særligt har været et stort fald i antallet af udenlandske gæster, der normalt udgør omkring hver tredje besøgende.

Det skal ses i lyset af de rejserestriktioner, der har været i Danmark, som især har betydet, at udenlandske turister ikke har kunnet komme ind i landet.

Der er dog blevet lempet på de regler fra slutningen af juni for de fleste europæere.

For hele 2021 forventer Tivoli et underskud på 75-100 millioner kroner før skat.

Samlet har coronaperioden indtil videre – hele 2020 og første halvdel af 2021 – givet Tivoli et underskud på 238 millioner kroner efter skat.

/ritzau/