Torsdagens aktier: Jyske Bank trak fra i toppen af optimistisk C25

Torsdag blev Jyske Banks dag på den danske aktiebørs, hvor banken fra handelsstart lagde sig i spidsen for et i øvrigt positivt C25-indeks.

ARKIVFOTO: Jyske Bank filial i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Og aktien blev der dagen igennem, efter at den kort før åbningen serverede en opjustering af forventningerne til handlernes morgenkaffe.

Den jyske bankaktie sluttede dagen i 255,20 kr. efter et plus på 4,3 pct., som også smittede af på de øvrige banker. C25 steg samlet til 1246,12 - eller med 0,6 pct. i forhold til slutniveauet onsdag.

Hos Sydbank betegner afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen stemningen i torsdagens marked som positiv.

»De blødere toner på Trumps pressemøde onsdag og lidt fra Iran har været med til at give det generelle billede i dag«, noterer han.

USA's præsident, Donald Trump, lod i en tale onsdag eftermiddag dansk tid forstå, at USA ikke ønsker at bruge mere militær magt mod Iran, men at der er flere økonomiske sanktioner på vej mod landet.

Udtalelsen beroligede markedet, efter at et missilangreb på to amerikanske baser i Irak var Irans - ifølge markedet - moderate modsvar på USA's likvidering af den højtstående general Qassim Soleimani.

Torsdag blev yderligere optimisme tilført markedet med rapporter om, at den kinesiske vicepremierminister og chefforhandler i handelsforhandlingerne med USA, Liu He, vil rejse til Washington i næste uge for at skrive fase 1-handelsaftalen under.

FREMGANG I JYSKE SMITTEDE AF

Torsdag morgen oplyste Jyske Bank, at den nu venter et samlet overskud på omkring 2,4 mia. kr. i 2019 - eller 400 mio. kr. mere end banken tidligere forudså. Baggrunden for det bedre resultat oplyser banken ikke noget om.

»Det har været med til at give lidt fokus på bankerne i dag. Og samtidig har vi set lidt rentestigninger«, konstaterer Ole Kjær Jensen.

Torsdag lukkede Danske Bank 1,9 pct. højere i 110,30 kr., mens de jyske konkurrenter Sydbank, Spar Nord og Ringkjøbing Landbobank steg 1,4-3,2 pct. under afsmitning fra Jyske Bank.

KINESISK AFLYSNING RAMTE NOVOZYMES

Nederst i indekset faldt Novozymes 2,0 pct. til 316,20 kr. Nyhedsbureauet Reuters kunne onsdag rapportere, at Kina har suspenderet implementering af biobenzin E10.

Beijing annoncerede ellers i 2017, at kinesisk benzin fra 2020 ville indeholde 10 pct. ethanol. Enzymer fra Novozymes er en væsentlig ingrediens i produktionen af biobenzin.

SAS kom torsdag formiddag med trafiktal for december. De viste blandt andet, at passagertrafikken på rutefly målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) steg på 3,3 pct. i forhold til samme måned året før.

Opgørelsen blev modtaget positivt med et løft til aktien på 8,8 pct. til 11,33 kr.

ANALYSENYT I LANGE BANER

ALK-Abelló fik løftet kursmålet til 1580 fra 1400 af Jefferies, og aktien steg 5,4 pct. til 1769 kr.

Matas skabte onsdag begejstring blandt investorerne med en oppræcisering af forventningerne, med den gode stemning skiftede torsdag, hvor aktien faldt 0,6 pct. til 62,60 kr. efter onsdagens store hop på 16,7 pct.

SEB har hævet kursmålet for Matas til 90 kr. fra 75 kr. ifølge Bloomberg News.

Anbefalingen af Chr. Hansen blev hævet til "hold" fra "reducer" af Kepler Cheuvreux, og kursmålet blev løftet 10 kr. til 510 kr. Aktien steg 2,3 pct. til 522 kr.

Simcorp fik justeret kursmålet op til 748 kr. fra 678 kr. hos UBS, og aktien lukkede 1,8 pct. højere i 776 kr.

Carlsbergs kursmål hos JPMorgan steg til 1000 kr. fra 950 kr., og bryggeriaktien steg 0,7 pct. til netop 1000 kr.

Torsdag var også dagen, hvor softwareselskabet Cbrain opjusterede forventningerne og nu sigter efter en samlet omsætningsvækst på 14-17 pct. i 2019 mod den tidligere prognose om 12-17 pct.

Aktien sluttede med et plus på 8,2 pct. til 55,20 kr.

/ritzau/FINANS