Tidligere 3F-næstformand fortryder nu trusler mod vikar: »Jeg tabte både sutten og kasketten«

Medarbejder hos SAS mistede sin næstformandstitel, efter at han truede kollega til at skifte fagforening.

Novia-direktør garanterer bagagen i Københavns Lufthavn. Novia og 3F har lavet en aftale, der sikrer, at de flyrejsende får deres bagage med på sommerferien. Skal du rejse på ferie fra Københavns Lufthavn, kan du godt regne med at få din bagage med. Det garanterer direktør Ole Brinks Andersen, der er direktør for Novia - selskabet hvor 120 ansatte valgte at strejke i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Den tidligere næstformand for bagagemedarbejderne hos SAS, Michael Marstrand, står frem, efter at han har truet en nu sygemeldt kollega, som han ville have til at skifte fagforening.

Det skriver Fagbladet 3F.

I en lydfil, der blev bragt i Berlingske, hævdede Michael Marstrand blandt andet, at »jungleloven« hersker i Københavns Lufthavn. Det fortryder han i dag.

»Jeg tabte både sutten og kasketten og håndterede sagen meget uprofessionelt.«

»Jeg reagerede ud fra en følelse og tænker ikke så meget over det i situationen. Det var langt over stregen, det er der ingen tvivl om,« siger han til Fagbladet 3F.

Da den omtalte episode fandt sted i juli, var Michael Marstrand næstformand for portørerne i SAS Ground Handling (SGH).

»Jeg har taget konsekvensen og skal ikke repræsentere de gutter mere. Jeg er ikke næstformand mere og skal bare passe mit arbejde,« siger Michael Marstrand til 3F.

Han beklager ikke direkte sine handlinger. Til spørgsmålet om, hvorvidt fagforeningsfrihed i Danmark hænger sammen med Marstrands udtalelser om, at jungleloven hersker i lufthavnen, svarer han, at han anerkender loven.

Han afviser dog at have brugt »bøllemetoder«.

»Det har intet med bøllemetoder at gøre. Det var et udbrud, en frustration. Og der hvor jeg kommer fra, er det sprog altså meget normalt. Jeg er fra Amager, ikke fra Holte,« siger Michael Marstrand.

Den sygemeldte kollega, som er vikar hos SAS, nægtede at melde sig ind i 3F, hvilket tre gange har fået bagageportører i Københavns Lufthavn til at strejke.

Vikaren er allerede medlem af en fagforening, nemlig Ingeniørforeningen, IDA, da han er uddannet ingeniør.

Michael Marstrand forholder sig ikke til strejken i 3F's interview.

Onsdag sygemeldte SAS-vikaren sig.

/ritzau/