Ti danskere under 30 hyldes på prestigefyldt Forbes-liste

Ti danskere er netop kommet i fornemt selskab på erhvervsmagasinet Forbes’ liste »30 under 30 – Europa«. Det er en liste, som Forbes udgiver hvert år med de største talenter under 30 år fordelt på ti forskellige kategorier, der spænder bredt fra kunst og kultur til videnskab og finans.

Vasilij Brandt (tv.) og Pavar Sivam (th.) fra Nordgreen er to af de ti danskere, der i år er kommet blandt de 300 europæere på Forbes’ »30 under 30«-liste. PR-foto: Nordgreen Fold sammen
Læs mere

I år er fjerde gang, det amerikanske erhvervsmagasin Forbes udgiver en europæisk version af sin prestigefulde liste »30 under 30«, der en liste over de 300 mest indflydelsesrige unge, der stormer frem inden for hvert af deres respektive områder. Ti danskere er med på listen. Der er udvalgt 30 europæere inden for hver enkelt af de ti kategorier, som spænder over alt fra kunst og kultur og underholdning til finans og sport.

Der er flere meget prominente navne at finde på listen, herunder de franske fodboldspillere Antoine Griezmann og N’Golo Kanté er på listen i kategorien »Sport og spil«.

Her er de ti danskere, som Forbes har valgt at fremhæve i 2019:

Mads Fibiger

Den 27-årige iværksætter etablerede Organic Basics tilbage i 2015 i frustration over det ofte ikkeeksisterende fokus på bæredygtighed i modebranchen – mens han var under uddannelse. Mads Fibiger og hans medstiftere lagde ud med at skaffe over en million dollar. Københavnervirksomheden sælger undertøj med sølvtråd, hvilket ifølge virksomheden dræber bakterier, mindsker slid – og øger dermed tøjets levetid.

Niels Fibæk-Jensen

26 år gammel, CEO og medstifter af iværksættervirksomheden Matter. Her foretager man bæredygtige investeringer og har lanceret en pensionsopsparing målrettet de danskere, der ikke ønsker, at deres pensionsmidler skal investeres i fossile brændstoffer, tobak eller våbenproduktion.

Camilla Hesselund Lastein

Listens nummer tre er den 25-årige Camilla Hesselund Lastein. Hun har grundlagt Lix, der er en abonnementsbaseret og digital bog-app. Lix har samlet syv en halv millioner dollar sammen fra en række investorer, hvoraf Anders Holch Povlsen fra Bestseller-koncernen er en af dem.

Pascar Sivam og Vasilij Brandt

De er begge 28 år og medstiftere af urvirksomheden Nordgreen, hvor de også udgør direktionen. Urvirksomheden vil nå ud i verden med sit danske design af Jacob Wagner, der står bag flere Bang & Olufsen-design – og et fokus på miljø, uddannelse og sundhed, som er virksomhedens andet ben. Når et ur bliver solgt, kan kunden vælge, om der skal bevares 50 kvadratmeter skov, gives en måneds skolegang til et barn i Indien eller rent drikkevand til børn i Centralafrika.

Anders Krohn

Den 26-årige Anders Krohn er medstifer af virksomheden Aula, en kommunikationsplatform til videregående uddannelser, der forsøger at skabe et mere åbent og engageret universitetsmiljø.

Rasmus Borregaard Winther

Den kun 19-årige professionelle gamer, der spiller League of Legends for den spanske e-sportsorganisation G2 Esports. Gør også sin entré på listen som den yngste dansker.

Henrik Hagemann

27 år gammel og medstifter af virksomheden CustoMem, der udvikler biomateriale, som kan fjerne kemikalier fra forurenet vand. »Perfluorerede stoffer«, der ender i vandet som restprodukt fra klæbefri overflader, er det første kemikalie, som virksomheden vil til livs.

Mads Andreas Olesen

Han er 27 år gammel og medstifter af den selverklæret klimavenlige energivirksomhed Blue Energy, der har en ambition om at levere bæredygtig strøm til elkunderne. Virksomheden blev solgt i 2017, men Mads Olesen er fortsat kommerciel direktør.

Fatima Al-Zahraa Alatraktchi

29 år gammel og stifter af PreDiagnose, som hun udviklede i sin tid som ph.d.-studerende på DTU. Der er tale om en sensor, som hurtigere end traditionelle metoder kan opdage en særlig bakterieinfektion, der blandt andet kommer fra jord og planter.