Tank bilen nu: Om få dage koster en liter benzin op mod 15 kroner

»Det kommer til at gå forholdsvis hurtigt. Vi vil formentlig allerede se, at benzinpriserne er steget markant i næste uge,« siger økonom.

 
Flightradar viser, at krigen i Ukraine har tømt luftrummet over landet. Kilde: Flightradar24.com Grafik: Kenneth Holm-Dahlin Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Putins angreb på Ukraine får mærkbare konsekvenser for danske bilister.

Inden for den næste uge vil prisen for en liter benzin med stor sandsynlighed været steget til 14,5-15 kroner ude ved standeren.

Sådan lyder vurderingen fra Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank.

»Vi ser, at oliepriserne stiger lige nu. Meget af den olie, vi bruger, kommer fra Rusland, og når der er uro om forsyningen med olie, stiger prisen. Det vil smitte direkte af på prisen på benzin,« siger hun og tilføjer:

»Og det kommer til at gå forholdsvis hurtigt. Vi vil formentlig allerede se, at benzinpriserne er steget markant i næste uge.«

Olieprisen er torsdag morgen steget med knap seks procent til 103,30 dollar for en tønde olie.

Også prisen på naturgas er braget i vejret.

Torsdag morgen er prisen steget med hele 20 procent, og det er skidt nyt for de flere hundredtusinder danskere, der opvarmer deres bolig med gas, påpeger Louise Aggerstrøm Hansen:

»Hvis man har gasfyr, så er der altså kommet en dårlig nyhed her til morgen. Der kommer endnu en ekstraregning til de danskere, der fyrer med gas.«

Gaspriserne vil formentlig bide sig fast på det høje niveau en rum tid. Også næste vinter skal danskere, der opvarmer deres bolig med gas, forvente høje varmeregninger, vurderer Louise Aggerstrøm Hansen.