Skandaleramt bilboss trækker sig fra Renault

Det er ikke lykkes for Carlos Ghosn at holde fast i magten hos bilproducenten Renault.

Carlos Ghosn har angiveligt trukket sig frivilligt fra sin post som bestyrelsesformand i Renault. Dermed har han mistet den sidste bestyrelsespost i sit bilimperium. Regis Duvignau/Reuters Fold sammen
Læs mere

Der bliver ikke nogen toppost hos Renault at vende tilbage til for bilbossen Carlos Ghosn, der er mistænkt for skatteunddragelse. Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, fortæller til erhvervsmediet Bloomberg, at Ghosn onsdag aften er trådt tilbage som bestyrelsesformand i Renault.

I årevis har Carlos Ghosn været en af de mest fremtrædende personer i den internationale bilindustri. Han har været topchef for alliancen mellem Nissan, Renault og Mitsubishi.

I november blev Carlos Ghosn og en anden topchef i Nissan anholdt i Japan. Begge er de tiltalt for bedrageri.

De to chefer har angiveligt angivet en lavere løn, end den de fik. Dermed er de sluppet billigere i skat, end de burde ifølge anklagemyndigheden. Unddragelsen er angiveligt sket mellem 2011 og 2015.

Carlos Ghosn har erklæret sig uskyldig i anklagerne mod sig.

Da Carlos Ghosn blev anholdt, og sagen begyndte at rulle, blev han afsat som bestyrelsesformand hos Nissan og Mitsubishi.

Under sin fængsling har den franske regering støttet den detroniserede bilboss.

Renault har udpeget en midlertidig bestyrelsesformand i Carlos Ghosns sted. Det var dog efter sigende planen, at Carlos Ghosn kunne vende tilbage, når han var fri fra sin fængsling i Japan.

Den plan er med Le Maires udmelding tidligt torsdag i Davos røget i vasken.

/ritzau/