SAS tilbyder gratis ombooking af rejser til Kina

Rejser til kinesisk provins frarådes på grund af virusudbrud. SAS tilbyder gratis ombooking af billetter.

 

Luftfartsselskabet SAS tilbyder gratis ombooking af rejser til Kina.

Det skyldes, at myndighederne i alle tre skandinaviske lande nu fraråder rejser til Hubei-provinsen på grund af et udbrud af corona-virus.

Det siger informationschef ved SAS Knut Morten Johansen.

»Udenrigsministerierne i hele Skandinavien, Norge, Sverige og Danmark, fraråder rejser til Hubei-provinsen. Nu flyver SAS ikke til den provins, men når det gælder flyvninger til og fra Kina, kan man nu ændre sin booking gratis, hvis man har en rejse før 23. februar,« siger han.

Tilbuddet gælder kun ændringer af rejsetidspunktet og altså ikke destination.

»Så hvis du har en billet med en rejsedato før den 23. februar, så kan du ændre tidspunktet for rejsen til et hvilket som helst andet tidspunkt,« siger Knut Morten Johansen.

Han understreger, at tilbuddet både gælder for kunder, der har købt flexbilletter og de billigere billetter på økonomiklasse.

Corona-virusset har spredt sig fra den kinesiske millionby Wuhan i det centrale Kina.

I alt er flere end 40 personer døde efter at være blevet smittet med virusset. Yderligere op mod 2000 er blevet smittet.

Langt de fleste tilfælde er registreret i området omkring Wuhan. Det har dog også fundet vej til lande som Australien, Japan, Nepal, Sydkorea, USA og Frankrig.

SASs tilbud til flyrejsende gælder foreløbig frem til 23. februar. Derefter vil selskabet igen tage stilling til, hvorvidt man vil forlænge ordningen.

»Vi følger situationen tæt,« forsikrer Knut Morten Johansen.

/ritzau/