Salg af slot sikrer diskrete søstre kæmpe overskud

Arvingerne efter den afdøde erhvervsmand og godsejer Stig Husted-Andersen sikrer sig et stort overskud efter salget af Aalholm Slot på Lolland.

Stig Husted-Andersen var ved sin død en af landets største jordejere. Nu har salget af Aalholm Slot sikret arvingerne et stort plus på bundlinjen. Arkivfoto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN JUHL

De tre søstre med efternavnet Husted-Andersen siger med salget af Aalholm Slot på sydspidsen af Lolland farvel til tilværelsen som gods- og slotsejere. Deirdre, Alexandra og Stefanie arvede et imperium bestående af godser, strandvejsvillaer og en medicinalvirksomhed, da deres far, den lige så diskrete Stig Husted-Andersen, døde i 2008.

Aalholm Slot blev solgt fra sidste efterår, og i et dugfrisk regnskab fra søstrenes medicinalselskab Codan Medical Holding er det netop millionerne fra salget af Aalholm Slot i Nysted, der sikrer et overskud på 272 millioner kr. i familiens holdningselskab.

Codan Medical, der bl.a. har en fabrik i Rødby, har i årtier været en solid pengemaskine for familien Husted-Andersen, men produktionen af hospitalsudstyr rundt om i verden er dog nu i flere år stagneret med en nettoomsætning på omkring en milliard kr. I de seneste fem år er bundlinjen skrumpet gradvist til sidste års 59 mio. kr., men med indtægterne fra salget af slottet svulmer årets resultat til 272 mio. kr.

I noterne til regnskabet kan man se, at værdien af koncernens grunde og bygninger er faldet fra 539 mio. til 150 mio. kr., så  det store gods er blevet solgt for knap 400 mio. kr. Efterfølgende er der blevet indfriet gæld, så de ophørte aktiviteter ender med at sende 242 mio. ind på bundlinjen.

Aalholm Slot med en historie tilbage til middelalderen tiltrækker åbenbart meget diskrete ejere. Søstrenes far Stig Husted-Andersen blev først kendt i den store offentlighed, da han i 1990erne i stor stil opkøbte villaer langs Strandvejen og kom i mediernes søgelys, da en af de store villaer blev udlejet til den krakkede finansmand Klaus Riskær-Pedersen.

Passionen for ejendomme tog for alvor fart, da Strandvejs-besiddelserne i 1995 blev suppleret med Aalholm Slot, der efterfølgende blev udvidet med opkøb af en række andre landejendomme. Flere godser blev føjet til, så Stig Husted-Andersen ved sin død som 63-årig var en af landets største ikkeadelige jordejere.

Ved salget sidste år fulgte der udover slottet 3.900 hektar skov og jord med i handlen.

Søstrene Deirdre, Alexandra og Stefanie lever som faderen helst uden for offentlighedens søgelys, og det gælder også den nye ejer af Aalholm Slot, der ifølge EjendomsWatch er udlandsdanskeren Bo Bendtsen. Han har tjent en formue på fastfood-portalen Just-Eat, hvor han tilbage i 2005 købte en aktiepost. Siden er Just-Eat eksploderet i værdi efter børsnotering, fusioner og voldsom ekspansion, så værdien af Bo Bendtsens aktier i Just-Eat er blevet mangedoblet og har gjort ham til milliardær.