Per Christensen stopper som formand for 3F

3F-formanden kan ikke længere stå i spidsen for fagforbundet. Det er konklusionen efter et hovedbestyrelsesmøde i 3F tirsdag formiddag i kølvandet på afsløringer om hans dobbeltliv.

Per Christensen træder tilbage som formand for 3F. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Per Christensen kan ikke længere stå i spidsen for 3Fs medlemmer med de oplysninger, der er kommet frem om hans dobbeltliv i privaten.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra 3F efter mødet i hovedbestyrelsen tirsdag formiddag.

»Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3Fs formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper,« lyder det fra næstformand Tina Christensen i meddelelsen.

»Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse,« udtaler hun videre.

På mødet med hovedbestyrelsen har Per Christensen selv ytret, at han ikke ønskede at ødelægge 3F.

»Per meddelte, at han mente, sagen skader 3F, og at han ikke vil stå i vejen for 3F. Sagen har uden tvivl skadet 3F,« siger Henrik Bay-Clausen, hovedbestyrelsesmedlem og formand for afdelingen i Kastrup.

Nyt møde torsdag

Lidt mere end 60 af de 88 hovedbestyrelsesmedlemmer var mødt op tirsdag formiddag i Kampmannsgade i København. Omkring 20 medlemmer fulgte mødet på afstand virtuelt.

Ifølge et hovedbestyrelsesmedlem, Berlingske har talt med, holdt Per Christensen et ti minutter langt oplæg for at redegøre for de oplysninger, der er kommet frem i offentligheden.

»Det var det bedste, der kunne ske,« siger hovedbestyrelsesmedlemmet om beslutningen om, at Per Christensen fratræder som formand.

»Per var en meget markantformand, det var et chok for organisationen,« fortæller medlemmet videre og tilføjer, at der blev helt stille blandt hovedbestyrelsesmedlemmerne, da det blev meddelt, at formanden stopper.

Torsdag skal der ifølge Berlingske oplysninger afholdes endnu et møde i hovedbestyrelsen, hvor Tina Christensen vil blive konstitueret som formand for 3F.

Pressechef i 3F, Lasse Ravnø, oplyser til Berlingske, at Per Christensen også træder tilbage fra flere af de andre poster, han har.

Det gælder hans to formandsposter i henholdsvis Arbejdernes Landsbank og PensionDanmarks bestyrelse. Både banken og pensionsselskabet er ejet af fagbevægelsen. Derudover stopper han som medlem af ATPs repræsentantskab og Sund & Bælts bestyrelse.

Et dobbeltliv

Selvom Per Christensen altid har værnet om sit privatliv, eksploderede det i medierne fredag aften, da B.T. kunne fortælle, at han ad to omgange havde levet et dobbeltliv.

Overfor B.T. kunne tre navngivne kvinder berette, at de hver især havde levet sammen med Per Christensen uden at vide, at han på samme tid havde et forhold til en anden.

Berlingske har siden da været i kontakt med kvinderne, der dog ikke har ønsket at uddybe.

Oprindeligt var hovedbestyrelsen blevet indkaldt til møde torsdag, men det blev fremrykket til tirsdag. Det skete, efter at en tillidsmand fra hovedbestyrelsen lørdag opfordrede formanden til at indkalde til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde for at afklare, om Per Christensen har brugt ressourcer fra forbundet til at dække over sit dobbeltliv

Samme dag lød det fra næstformanden Tina Christensen, at man ville holde møde for at få nogle »afklaringer«.

»Med de oplysninger, vi har i sagen, har vi ikke kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv. Vi mødes netop for at få en snak om de forhold, der spørges til.«

»Det er stærkt ubehageligt for de kvinder, at de er blevet svigtet – det tror jeg, at alle kan forstå. Men jeg mener, at det her er dybt privat,« tilføjede Tina Christensen.