Ny topchef i Grundfos: Tredje generation tager over

Tredje generation overtager roret i Grundfos. Poul Due Jensen skifter jobbet som koncerndirektør for salg og marketing ud med topcheftitlen. Dermed går han i sin farfars og fars fodspor som øverste leder af pumpevirksomheden i Bjerringbro.

Ny topchef i Grundfos bliver Poul Due Jensen, hvis bedstefar grundlagde virksomheden. PR-foto/Morten Fauerby Fold sammen
Læs mere

Due Jensen-familien sætter sig igen ved roret i Grundfos.

Tredje generation, 48-årige Poul Due Jensen, overtager posten som koncernchef.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt tirsdag morgen har Grundfos Holdings bestyrelse peget på Poul Due Jensen som ny administrerende direktør for Grundfos. Og Poul Due Jensen har sagt ja og træder ind på posten med det samme.

Det gør han med stor optimisme, selv om store eksportvirksomheder som Grundfos i øjeblikket kæmper med følgerne af coronakrisen.

»Grundfos er i fremragende form,« siger Poul Due Jensen i pressemeddelelsen.

»Vi har en veldefineret og ambitiøs strategi, og vi har frem for alt en stærk ledelse og fantastiske medarbejdere, som hver dag er fokuseret på at yde deres bedste,« fortsætter den nye topchef, som dog også erkender, at der er store opgaver forude.

»I en udfordret og coronaramt global økonomi har vi store opgaver på kort sigt, men samtidig skal vi se fremad: De stærke økonomiske resultater i de sidste mange år giver os det bedste afsæt for gennemførelse af en ny og ambitiøs strategi. Jeg ønsker, at vi skal forstærke vores fokus på en ny og kundeorienteret struktur og satse mere på innovation og digitale kompetencer. Og så brænder jeg for at udvikle Grundfos, så vi fortsat er en attraktiv arbejdsplads for talenter fra hele verden,« siger Poul Due Jensen.

Afløser Mads Nipper

Ifølge pressemeddelelsen ser Poul Due Jensen frem til at videreudvikle Grundfos' globale førerposition inden for vand- og pumpeløsninger samt bidrage til at løse de globale vand- og klimaudfordringer i samarbejde med deres partnere over hele verden.

Poul Due Jensen afløser Mads Nipper, som har været topchef i Grundfos siden 2014. For få uger siden kom det frem, at Mads Nipper skal være topchef for den delvist statsejede, børsnoterede energikoncern Ørsted.

Da Mads Nipper i sin tid overtog ledelsen af Grundfos, trak han samtidig Poul Due Jensen helt ind i topledelsen, hvor han fik ansvaret for salg og marketing samt udviklingen af selskabets serviceløsninger.

Grundfos blev stiftet af Poul Due Jensens farfar, som også hed Poul Due Jensen, i Bjerringbro i Midtjylland i 1945. Han døde som 65-årig, og sønnen Niels Due Jensen overtog ledelsen, mens hovedparten af ejerskabet blev overdraget til Poul Due Jensens Fond. Familien ejer dog fortsat mindre aktieposter i selskabet.

Med Niels Due Jensen ved roret voksede Grundfos sig til en stor international pumpekoncern. Efter at han stoppede som topchef, oplevede selskabet i en periode stor udskiftning i topledelsen og efterhånden også faldende indtjening. I 2014 blev Mads Nipper hentet ind fra Lego, og han fik rettet op på selskabets indtjenings- og vækstudfordringer.

Meldte sig på banen som topchef for nylig

Den unge Poul Due Jensen har i en årrække været tilbageholdende med at melde sig på banen som topchef i Grundfos, men tidligere på året åbnede han op for muligheden i et stort interview i Jyllands-Postens erhvervssektion, Finans. Kort efter forlod Mads Nipper selskabet. Derfor kommer udnævnelsen ikke som den helt store overraskelse.

»Jobbet som CEO i Grundfos er et af de mest spændende job i Danmark,« siger Jens Moberg, formand for bestyrelsen i Grundfos, i pressemeddelelsen.

»Efter en grundig proces, hvor en række højt kvalificerede muligheder blev vurderet, stod det klart, at Poul var det rigtige valg. Poul har været en uvurderlig del af Grundfos siden årtusindskiftet og siden 2015 været en central del af koncernledelsen,« forklarer han.

»Afgørende for beslutningen har været Pouls globale erfaring, stærke resultater, lederegenskaber og værdier. Vi er glade for, at Poul ønsker at påtage sig hvervet som CEO, og vi ser det som en mulighed for at bygge videre og accelerere på de flotte resultater, der er skabt de seneste år,« tilføjer Jens Moberg.