Ny strejke aflyser flyafgange fra Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn rammes nu af endnu en strejke. Denne gang er det 20.000 Lufthansa-ansatte, der strejker fra onsdag til torsdag.

Flyafgange fra Københavns Lufthavn bliver berørt af, at 20.000 Lufthansa-ansatte strejker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netop som SAS-piloterne er kommet på vingerne igen, rammer en ny strejke den europæiske flytrafik og Københavns Lufthavn.

Det tyske flyselskab Lufthansa har tirsdag meddelt. at omkring 20.000 medarbejdere strejker fra tidligt onsdag morgen til torsdag morgen.

Ifølge Københavns Lufthavn betyder det indtil videre, at 12 flyvninger med Lufthansa er aflyst. Heraf ti mellem Kastrup og Frankfurt og to mellem Kastrup og München.

Det oplyser Københavns Lufthavns presseafdeling til Berlingske.

Lufthansa aflyser onsdag næsten alle flyvninger til og fra storbyerne Frankfurt og München, der er selskabets to primære baser i Tyskland.

Københavns Lufthavn oplyser til Berlingske, at der onsdag er seks flyvninger mellem Kastrup og München, der endnu ikke er aflyst.

Ifølge Lufthansa vil strejken påvirke omkring 1.000 fly og 134.000 passagerer, skriver Ritzau.

Strejken omfatter udelukkende medarbejdere på landjorden såsom flyteknikere og logistikansvarlige.

Fagforeningen ver.di, der forhandler med Lufthansa på vegne af de cirka 20.000 ansatte, har afvist selskabets første lønudspil, men har sagt ja til at fortsætte forhandlingerne 3. og 4. august.

Ver.di forlanger en lønstigning på 9,5 procent for at rette op på medarbejdernes lønnedgang under coronakrisen og tabt købekraft under den tårnhøje inflation, skriver Ritzau, der citerer Lufthansa for at kalde strejken »urimelig«.