Ny løve om talent: Det handler om kompetencer og attitude

Hvert år udgiver Berlingske særtillægget Talent 100, der kårer 100 talenter i det danske erhvervsliv. Der er åbent for indstillinger til dette års liste, og i den forbindelse spørger vi en række tidligere talenter, hvad kåringen har betydet for dem. Denne gang er det Christian Arnstedt.

Christian Arnstedt er i dag medstifter af og direktør i Blazar Capital. Han er blevet landskendt som ny investor i »Løvens Hule«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Arkiv

Berlingske jagter endnu en gang erhvervslivets største talenter.

For hvad har stjernearkitekten Bjarke Ingels, politikeren (og tidligere iværksætter) Tommy Ahlers og Danske Spils adm. direktør, Susanne Mørch Koch, tilfælles?

De har alle tidligere været på Berlingskes liste over de 100 største talenter i dansk erhvervsliv, som i år bliver kåret for 17. gang i særtillægget Talent 100. Der er åbent for nomineringer, og du kan læse meget mere om, hvordan det foregår lige her.

Som optakt til dette års kåring stiller vi fem spørgsmål til en række tidligere talenter. Denne gang er det Christian Arnstedt, som var på listen i 2017. I dag er han medstifter af og adm. direktør i Blazar Capital, mens han er blevet landskendt som ny investor i TV-programmet »Løvens Hule«.

På to år og ni måneder tog han en bachelor og kandidatgrad på London School of Economics. I 2010 blev han ansat hos McKinsey & Company​, hvor han på få år arbejdede sig op til at blive Europas yngste juniorpartner i arbejdet med at rådgive virksomheder i blandt andet vækst.

Se listen over de 100 talenter fra 2019 her.

Fem spørgsmål om talent til Christian Arnstedt

Hvordan var det at være med på Talent 100-listen?

»Jeg syntes, det var meget spændende at møde de andre, der var på listen. Der var mange, der havde meget forskellige baggrunde og arbejde. Det var en sjov inspiration at tale med så forskellige profiler, der alle var dedikeret til en meget forskellig hverdag, og lære af nogen, der lavede noget andet end en selv,« lyder det i et skriftligt svar fra Christian Arnstedt.

Hvad fik du ud af at være med?

»Det var interessant at få sparring og coaching sammen med de andre, og det satte en hel del tanker i gang. Der er også flere derfra, som jeg efterfølgende har holdt kontakten med, og som er blevet gode venner i dag.

Hvad er der sket i din karriere, siden du blev kåret til Talent 100?

»Der er sket meget siden. Forløbet var med til at få mig til at tænke over, at jeg meget gerne ville ud og prøve mig selv af som iværksætter. Siden da er jeg stoppet i McKinsey og har stiftet Blazar Capital, og jeg har nu en gruppe af mindre virksomheder, herunder Nordgreen ure, som Blazar er en del af.«

Hvad betyder det for dig i dag?

»Det er ikke noget, jeg tænker over i min dagligdag, men nogle af de sessioner, hvor vi talte om, hvad der er vigtigt i ens liv, har jeg taget med mig. Der var blandt andet nogle ting i forhold til private prioriteter, når man arbejder meget, som jeg efterfølgende har tænkt over.«

Hvad er talent for dig?

»Når jeg ansætter i min egen virksomhed, så er der flere ting, jeg ser på. For mig handler det om en kombination af kompetencer og attitude. Hvis folk er dygtige til deres ting og samtidig har en positiv attitude, er åbne over for mange typer opgaver og samarbejder godt med deres kollegaer, så er de et afrundet menneske og et talent. Vi har blandt andet en ung mand, der startede hos os for godt to år siden. Han startede som studentermedhjælper og har nu på to år fået ansvar for global logistik. Det har han fået, fordi han virkelig er vokset i rollen, og fordi det er en funktion, hvor mange har brug for at tale med ham, og han indgår konstruktivt og positivt i alle problemstillinger og dialoger. Ham ser jeg som et ungt supertalent i vores hus.«