Microsofts nye topchef finder det naturligt at tage en aktiv rolle i samfundet

Microsofts nye topchef, Nana Bule, skal fuldføre IT-koncernens transformation fra at sælge traditionel software til at være en platform, som kunder kan bruge til at udvikle deres egne løsninger. Men hun har også tænkt sig at blive en klar stemme i den danske offentlighed.

Nana Bule, ny topchef i Microsoft Danmark. Foto: Microsoft Fold sammen
Læs mere

1. juli skiftede den danske afdeling af IT-giganten Microsoft topchef. Ny på posten er 41-årige Nana Bule, som over 15 år har arbejdet sig op i Microsoft Danmark fra job med fingrene helt nede i teknikken til at blive en del af den kommercielle topledelse.

Nana Bule afløser Marianne Dahl Steensen, som har været Microsofts markante chef i Danmark gennem de sidste fem år, og som nu bliver Microsofts salgs- og markedsføringsdirektør i Vesteuropa.

Men intet tyder på, at der bliver mere stille om Microsoft i den offentlige debat med Nana Bule ved roret.

I et tiltrædelsesinterview i Jyllands-Posten i den forgangne uge slog Nana Bule fast, at hun også vil være en flittig gæst i debatter og arrangementer.

»Det bliver ikke stille og roligt, det er jeg helt sikker på,« sagde Nana Bule til avisen og tilføjede, at hun synes, det er naturligt, at man som ansvarlig spiller i det danske erhvervsliv også tager en aktiv rolle i samfundet.

Nana Bule, der de seneste år har været chef for drift og marketing hos Microsoft Danmark, har da også i sin tidligere rolle været udadvendt og flere gange blandet sig i den offentlige debat, ligesom hun har stillet op til interviews om mere bløde emner, som hvordan man som mor til et par tvillingepiger på i dag 11 år får karriere og familieliv til at hænge sammen.

Artiklen fortsætter under fotoet.

(Arkivfoto) Som 33-årig divisionschef og mor til tvillinger i tumlingealderen stillede Nana Bule op i Berlingske og talte varmt for at arbejde hjemme, noget hun i høj grad også praktiserede selv. Foto: Christian Als, Scanpix 2011 Fold sammen
Læs mere

Vil presse på for mere digitalisering

Ifølge Jyllands-Posten vil Nana Bule blandt andet bruge sin nye position til at presse yderligere på for at få gang i digitaliseringen i dansk erhvervsliv. For selv om danske virksomheder er gode til at tage de nyeste teknologier til sig, investeres der mere i den digitale udvikling i verden omkring os.

Hun ser digitalisering som en vigtig del af væksten i det danske samfund, men Nana Bule, der er medlem af bestyrelsen for Energinet.dk, ser samtidig også digitalisering som et vigtigt udgangspunkt for at løse for eksempel den grønne omstilling af samfundet.

Opdraget til succes

Nana Bule er enebarn og mener selv hendes opdragelse har spillet en vigtig rolle for, at hun er nået så langt som hun er. I et interview med Eurowoman for tre år siden fortalte hun, hvordan det ligger i hendes opdragelse, at man selv er ansvarlig for at skabe sin fremtid.

Hendes forældre gik meget op i, at hun skulle kunne klare sig selv, lære at arbejde og ikke fik noget foræret. Blandt andet derfor startede hun tidligt med at have fritidsjob, først på skolebiblioteket, siden som kassedame i Føtex.

Efter endt bachelor på CBS fik hun job hos én af de første tøjbutikker på nettet, Haburi.com, hvor hun endte med at få ansvaret for IT-platformen, samtidig med at hun tog kurser på IT-Universitetet. Da Haburi måtte lukke, henvendte hun sig til Microsoft og blev ansat som teknologispecialist i 2002, og arbejdede blandt andet med IT-arkitektur.

Artiklen fortsætter under fotoet.

(Arkivfoto) Nana Bule (i midten), startede sin karriere i de nu hedengangne internetfirma Haburi i 2000. Her ses hun sammen med kollgerne Kristine Hårup (t.v.) og Dorte Ransby (t.h.). Foto: Jørgen Jessen, Scanpix 2001 Fold sammen
Læs mere

Ret hurtigt fik hun dog også smag for det kommercielle, og siden er det gået slag i slag med mere ansvarsfulde opgaver og ledelsesansvar.

Nana Bule har været med i en periode, hvor Microsoft som selskab under den nye topchef Satya Nadella har ændret fokus fra traditionelt softwaresalg til en satsning på netbaserede tjenester, så man kan bruge Microsofts produkter på alle typer af udstyr hvor som helst, og den transformation får hun ansvaret for at bringe videre på de indre linjer.