Manglende spillersalg trækker Brøndby ned

Fodboldklubben Brøndby IF kom ud årets første ni måneder med lavere nettoomsætning end i de første ni måneder af 2019.

Samuel Mraz jubler efter scoring til 2-0 under Superligakampen mellem Brøndby IF og Esbjerg fB spillet på Brøndby Stadion, søndag den 10. november 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal, som klubben har offentliggjort torsdag morgen.

I regnskabet angiver Brøndby IF, at faldet primært skyldes faldende indtægter fra fodboldrelaterede aktiviteter.

I årets første ni måneder har klubben fra Vestegnen kunnet notere sig et fald i entré- og tv-indtægter på 9,5 mio. kr. til 44,8 mio. kr., hvilket svarer til et fald på 17,5 pct. i forhold til samme periode sidste år. Faldet skyldes blandt andet "mindre gode sportslige resultater" sammenholdt med samme periode sidste år, angiver klubben.

Derudover tynger resultatet af transferaktiviteter også i regnskabet.

»Resultatet af transferaktiviteter udgør minus 24,2 mio. kr. i perioden 1. januar til 30. september 2019, hvilket skyldes en væsentligere lavere salgsaktivitet i 2019 i forhold til 2018 samt øgede afskrivninger på kontraktrettigheder i 2019 i forhold til 2018 som følge af investeringer i spillertruppen,« skriver fodboldklubben i regnskabet.

Brøndby har siden årsskiftet fået tilgang af spillere som Simon Hedlund, Tobias Børkeeiet og Sigurd Rosted. I alt har Superligatruppen i perioden fra 1. januar til 21. november sagt farvel til 11 spillere, mens 14 spillere er kommet til.

Fodboldklubben Brøndby IF nedjusterer med torsdagens regnskab sine forventninger til 2019 og ser nu et underskud før skat på 75-79 mio. kr.

Tidligere ventede Brøndby IF et resultat før skat på minus 63 mio. kr. til minus 73 mio. kr.

ritzau/FINANS