Maersk Drilling afløser Sydbank i C25: Kan give udsving på kort sigt

Mandag er der udskiftning i det danske eliteindeks, C25-indekset, når Maersk Drillings aktie, The Drilling Company of 1972, afløser Sydbank.

Maersk Drilling blev selvstændigt noteret på børsen 4. april i år til en kurs på 575 kr. Fredag sluttede aktien i 487 kr. efter en stigning på 3,1 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maersk Drilling MEDVIND/BENT SOE

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet påpeger i en kommentar, at selve inddragelsen i C25-indekset ikke en faktor, som på lang sigt gør den store forskel på investorerne.

»På kort sigt kan lidt positionering og tilpasning give kursudsving, men det som styrer aktien, er de bedrifter, som får en aktie til at komme ind eller ud af indekset. Investorerne skal derfor ikke udelukkende eller overvejende investere i selskaber, som kommer ind i det gode selskab.«

»Det er normalt for sent at reagere på selve dagen, til at det gør den større forskel. Kortsigtet er der altid mulighed for mindre støj og kursbevægelser. I Drillings tilfælde kan den "ekstra støj" blandt andet komme fra de seneste dages stigende oliepriser,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Maersk Drilling blev selvstændigt noteret på børsen 4. april i år til en kurs på 575 kr. Fredag sluttede aktien i 487 kr. efter en stigning på 3,1 pct.

/ritzau/FINANS