Lars Tvede i voldsomt sammenstød med Peter Warnøe: »Jeg sad tilbage og tænkte, hvor uvidende jeg havde været«

De to mangeårige forretningspartnere Peter Warnøe og Lars Tvede, der står bag Nordic Eye, kaster alvorlige anklager efter hinanden, fordi Tvede mener, at Warnøe har taget penge af kassen, som skulle have været gået til ham.

Erhvervsmanden Lars Tvede (billedet) anklager sin forretningspartner Peter Warnøe for at have taget nogle af hans penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

De to finansmænd Lars Tvede og Peter Warnøe, der sammen har stiftet venturefonden Nordic Eye og i årevis har været tætte venner i privaten, er røget i totterne på hinanden over en pengesag.

Mangemillionæren Lars Tvede anklager nemlig sin forretningspartner for at have udbetalt et udbytte til sig selv, som egentlig skulle være gået til Tvede. Et udbytte, som løber op i over en halv million kroner.

Det skriver Børsen.

Peter Warnøe, der både er administrerende direktør og formand i Nordic Eye, tog for nylig orlov, da Børsen kunne fortælle, at han på ulovlig vis havde lånt mindst 20 millioner kroner af sine selskaber.

Peter Warnøe

»Hvad angår min og Lars Tvedes relation, så kan jeg blot konstatere, at han har gjort alt, hvad han kunne for at forsøge at tage kontrol over Nordic Eye, mens jeg har haft orlov«


Også Lars Tvede blev trukket ind i sagen, da regnskabet i Nordic Eye afslørede, at begge forretningsmænd havde fået udbetalt ulovlige aktionærlån i millionklassen. I dette tilfælde var der dog ikke tale om en bevidst lovovertrædelse, men derimod en administrativ fejl, lød det.

Overrasket over udmeldingerne

Lars Tvede satte derefter sin egen advokat på sagen for at komme til bunds i, hvad der var sket.

»Under den delvise granskning, der er foretaget gennem de sidste par måneder, er det blandt andet blevet konstateret, at der er blevet foretaget tre udlodninger til Peter Warnøe, men kun en til mig, således at han fejlagtigt fik ca. 600.000 kr., som jeg skulle have haft,« skriver Lars Tvede i en e-mail til Børsen.

Som følge af den nyhed er Peter Warnøe blevet fjernet fra bestyrelsen, og i stedet har Tvedes advokat Christian Scherfig overtaget formandsposten. Warnøe fortæller til Børsen, at han både er overrasket og uforstående over for de meldinger, som hans ven er kommet med.

»Hvis Lars Tvede mener, at han mangler noget, er han velkommen til at rette henvendelse til undertegnede, når min orlov er slut, eller tage fat i Nordic Eyes bogholder. Så er jeg sikker på, at vi kan få styr på det,« skriver Peter Warnøe til Børsen.

Anklagerne fyger

Striden mellem de to forretningsmænd vender op og ned på deres forhold. I mange år har de været tætte samarbejdspartnere og venner, som har stiftet virksomheder og taget på skiferier sammen. De var godt i gang med at skrive en samtalebog på Politikens Forlag, men så kom Børsens nyhed om Peter Warnøes ulovlige lån.

»Dagen efter ringede forlagsdirektøren og aflyste bogen af indlysende årsager. Og jeg sad tilbage og tænkte, hvor uvidende jeg havde været,« skriver Lars Tvede til Børsen.

Over for Børsen har Peter Warnøe ingen kommentarer til bogen, men han retter sine egne anklager mod Lars Tvede.

»Hvad angår min og Lars Tvedes relation, så kan jeg blot konstatere, at han har gjort alt, hvad han kunne for at forsøge at tage kontrol over Nordic Eye, mens jeg har haft orlov,« skriver Warnøe.

Det erklærer Lars Tvede sig uenig i, da han hverken har siddet i selskabets ledelse eller bestyrelse.

Historierne om Peter Warnøes ulovlige lån har haft konsekvenser. Han stoppede som investor i DR-programmet »Løvens Hule« og kort efter meddelte Nordic Eye, at han ville tage orlov i tre måneder. Børsen har erfaret, at Peter Warnøe ikke kommer til at vende tilbage i år.