Serieinvestor Peter Warnøe trækker sig fra egen fond

Ifølge venturefonden Nordic Eye trækker Peter Warnøe sig på grund af »personlige omstændigheder«.

Serieiværksætter Peter Warnøe trækker sig midlertidigt som direktør i Nordic Eye og stopper som investor i DR's program Løvens hule. (Arkivfoto) Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Serieinvestor og stifter af venturefonden Nordic Eye, Peter Warnøe, trækker sig midlertidigt fra posten som administrerende direktør i venturefonden.

Det oplyser Nordic Eye på Facebook.

»Det skyldes personlige omstændigheder, som Peter Warnøe ønsker tid og fuld opmærksomhed til at håndtere,« lyder det i en udtalelse fra Nordic Eye.

Det sker på bagkant af, at avisen Børsen har beskrevet, hvordan Peter Warnøe i en årrække har foretaget ulovlige millionlån i flere af sine virksomheder.

Warnøe har ifølge Børsen fået påtaler 14 gange siden 2009 fra sin uafhængige revisor i regnskaberne for at handle i strid med selskabsloven og samtidig bryde skattelovgivningen i forbindelse med lånene.

Ifølge avisen har han lånt over 20 millioner kroner af sine egne virksomheder. I det seneste regnskab for hans selskab Oyster Invest fremgår det ifølge avisen, at Warnøe fortsat skylder ti millioner kroner til sit eget selskab.

»Jeg synes jo ikke, at det er sjovt at bryde loven, men det har været en måde at overleve på og komme videre. Du kan godt kalde det desperation, hvis det er det rigtige ord,« har Peter Warnøe tidligere sagt til Børsen.

Efter de ulovlige lån kom frem, har Warnøe trukket sig som »Løve« i DR-programmet »Løvens hule.« Det oplyste han selv i et opslag på Facebook fredag.

»Arbejdsmæssigt er jeg inde i en meget travl periode for tiden, hvor en af mine vigtige prioriteter er at få bragt orden i en række private aktionærlån, der ikke skulle have været foretaget,« skrev Peter Warnøe.

Nordic Eye skriver desuden, at Warnøe trækker sig som direktør i tre måneder med øjeblikkelig virkning.

Michael Tandrup vil overtage posten under Peter Warnøes orlov. Han er partner og ansvarlig for investeringer i Nordic Eye.

/ritzau/