Lang udsigt til EU-coronapas – rejsebranchen er ikke nervøs

I EU kan coronapasset først være færdig om tre til fire måneder. Rejsebranchen er dog fortsat positiv overfor, at danskerne kan komme på ferie i varmen her til sommer.

De lange udsigter til coronapassets brugbarhed i EU dræber ikke rejsebranchens drømme om at sende danskerne på sommerferie i sydens varme. »Jeg er temmelig sikker på, at der kommer løsninger,« siger Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours. Billedet er fra Københavns Lufthavn i marts 2020, da stort set alle flyafgange var indstillet på grund af coronapandemien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

EU er stadig flere måneder fra et brugbart coronapas.

Det bekræfter en note fra Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen, der cirkulerer blandt de nationale delegationer i Bruxelles. Det skriver Bloomberg.

Det tekniske arbejde til at lave denne digitale platform kan tage tre til fire måneder.

Passet, som lige nu udvikles af EU-Kommissionen, skal indeholde informationer om, hvorvidt indehaveren for nylig er testet negativ for corona, blevet færdigvaccineret, og om indehaveren af passet har været smittet med coronavirus.

Rejsebranchen tror på test

De lange udsigter til coronapassets brugbarhed i EU dræber dog ikke rejsebranchens drømme om at sende danskerne på sommerferie i sydens varme.

Her peges der især på muligheden for at teste, indtil coronapasset er klar.

»Det sidste år har vi jo set, at man godt kan komme ud og rejse uden et coronapas. Jeg er temmelig sikker på, at der kommer løsninger. Jeg tror ikke, at vi begynder at rejse til hele verden lige med det første, men der skal nok komme en masse rejsemål, som vi kan rejse ret meget til med det samme,« siger Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours.

Lars Thykier, administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, tror også på, at man skal benytte muligheden med test som en adgangsbillet til at komme ud og rejse, indtil vi har coronapasset.

»Von der Leyen kom jo i mandags med noten og siger tre måneder – tidligst. Lur mig, om ikke selve passet, hvis det bliver et EU-pas, kommer lidt senere end 1. juli,« siger Lars Thykier.

Der bliver købt sommerferie – men ikke nok til at redde et dårligt år

Lige nu oplever de hos Bravo Tours, at der bliver bestilt sommerferie, fordi folk »gerne vil have noget at glæde sig til«, fortæller Peder Hornshøj.

På trods af det tror Lars Thykier, at det ikke vil redde rejseåret 2021 fra at blive et dårligt år.

»Jeg tror, at der er omkring 20 procent, som ikke kan vente med at komme afsted. Vi skal nok komme afsted, så hurtigt vi kan. Spørgsmålet er bare, om det er nok til at komme op på noget, der ligner et forventet salg. Det er jeg stærkt i tvivl om.«

Derudover forudser han, at der også er »en stor gruppe af skeptikere, der lige venter og ser om naboen blev syg, da han eller hun rejste«, før de selv vil rejse nogle steder.