Københavns Lufthavn har færre rejsende efter coronaudbrud

Københavns Lufthavn forventer, at coronavirusset vil påvirke antallet af rejsende i starten af det nye år.

 

Udbruddet af det nye coronavirus rammer flytrafikken i Københavns Lufthavn.

Det er særligt i de sidste uger af januar, at effekten af coronavirus har kunnet mærkes. Antallet af rejsende til Kina faldt med flere end 3000 i forhold til januar sidste år.

Det viser trafiktal fra Københavns Lufthavn for januar.

Nedgangen i flytrafikken til Kina vil fortsætte ind i februar, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

»Trafikken mellem Kina og Danmark vil være markant mindre i februar. Vi forventer også, at det til en vis grad vil påvirke trafikken til resten af Asien.«

»Det er en situation, der lige nu udvikler sig fra dag til dag,« siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, i meddelelsen.

I slutningen af januar besluttede det skandinaviske luftfartsselskab SAS at stoppe alle direkte flyvninger til Shanghai og Beijing. Stoppet gælder frem til marts.

Også andre selskaber, der flyver fra København, har valgt at gøre det samme.

Eksempelvis har Air China fra februar skåret flere af sine normalt tre ugentlige direkte flyvninger til Beijing. Fra marts stopper Air China alle flyvninger til Danmark, lyder det i meddelelsen.

Samlet set fløj omkring 1,96 millioner passagerer via Københavns Lufthavn i januar. Det er 8741 færre passagerer - eller et fald på 0,4 procent - i forhold til januar sidste år.

Lufthavnen angiver flere grunde til, at der var et mindre fald i antallet af passagerer.

Selskabet Norwegian er eksempelvis stoppet med at flyve til USA fra den danske lufthavn.

Det havde en påvirkning på de lange ruter uden for Europa, hvor der i januar var et fald på 5,3 procent i antallet af passagerer i forhold til samme måned sidste år.

/ritzau/