IC Group: Nedjusterer efter øget omsætningsfald

IC Group har mandag aften nedjusteret forventningerne til regnskabsåret 2018/19. Tøjkoncernen venter nu en tilbagegang i omsætningen på 6-7 pct. mod tidligere en »mindre tilbagegang«.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Samtidig ses driftsindtjeningen, målt på EBIT, på koncernniveau før engangsomkostninger til koncernens transformation lande på nul mod en tidligere prognose om en margin på 1-2 pct.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Nedjusteringen skyldes fortsat tilbagegang i både Tiger of Sweden og By Malene Birger, som rammer IC Group, der vælger at tage en engangsomkostning på 10 mio. kr. i Tiger of Sweden for at sikre besparelser på samme niveau fra og med næste regnskabsår.

»Det er planen hurtigst muligt at bringe Tiger of Sweden tilbage på niveau med tidligere års indtjening«, hedder det.

For Tiger of Swedens vedkommende ses nu en tilbagegang i omsætningen i 2018/19 på cirka 6 pct. mod førhen en »mindre tilbagegang«. Forretningsområdets indtjening målt på EBIT-marginen ventes nu at ende med en "betydelig tilbagegang" mod førhen en »moderat tilbagegang«. I 2017/18 realiserede Tiger of Sweden en EBIT-margin på 47 pct.

For By Malene Birgers vedkommende ses omsætningen i år falde med cirka 7 pct. mod en "moderat tilbagegang", mens EBIT-marginen fortsat spås en »betydelig tilbagegang«. i 2017/18 var driftsmarginalen i By Malene Birger på 18 pct.

IC Group fastholder forventningerne til investeringerne på 2 pct. samt til engangsomkostninger i forbindelse med transformationen af IC Group. De ventes stadig at blive på 45 mio. kr. i alt - 30 mio. kr. i 2018/19 og 15 mio. kr. i 2019/20.

Inklusiv tabet i forbindelse med IC Groups salg af sin logistikfunktion på 20 mio. kr. i 2018/19 ses engangsomkostningerne derfor samlet set at lande på 65 mio. kr., heraf de 50 mio. kr. i det igangværende regnskabsår.

/ritzau/FINANS