IC Group/Nordnet: Aktionærerne bør afslå købstilbud

Der er mere værdi at komme efter i IC Group end de 39 kr. per aktie, som majoritetsaktionæren Friheden Invest tilbyder de resterende aktionærer i selskabet.

Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen, efter at Friheden Invest, der ejes af IC's stifter, Niels Martinsen, i sidste uge købte en større aktiepost på 9,4 pct. fra Nordea Asset Management.

Med købet nåede Friheden Invest op på en ejerandel på 75,6 pct. i IC Group, og selskabet har mandag morgen fremsat købstilbud til de resterende aktionærer i IC Group, som tilbydes samme pris, som blev aftalt med Nordea.

»Niels Martinsen og Friheden invest giver de investorer, som måtte være blevet trætte af at vente på bedre tider, muligheden for at afhænde deres aktier til 39 kr. (per styk, red.). Det er et tilbud, som burde være meget nemt at afslå,« skriver Per Hansen i et notat.

Han peger på, at IC Group efter en række frasalg rummer mærkerne Tiger of Sweden og By Malene Birger, som også vil være »til salg på det rigtige tidspunkt«.

»Ambitionen har været og er formentlig stadig, at Tiger og Malene skal være mere internationale end »kun« nordiske brands. I den henseende er en samlet prisfastsættelse på i underkanten af 600 mio. kr. ved en aktiekurs på 39 kr. ikke meget,« skriver Per Hansen.

Aktien i IC Group ligger mandag formiddag 0,3 pct. højere i netop 39 kr.

/ritzau/FINANS